Reșițenii cer, Primăria execută! Ce proiecte se conturează în Piața Trandafirul și pe strada Caen?

piata trandafirul

După ce s-a consultat cu locuitorii din zonă, primarul Nelu Popa anunță ce proiecte au primit cele mai multe voturi din partea reșițenilor pentru a fi implementate în fosta piață Trandafirul și pe strada Caen.

Primarul Ioan Popa s-a întâlnit în luna mai cu locuitorii din Govândari – zona Piața Trandafirul – și cu cei din Moroasa – zona Caen. A vrut să știe ce proiecte doresc reșițenii să se implementeze în cartierul lor și ce nevoi imediate au.

Primarul și echipa sa au mers la întâlnirile cu cetățenii și le-au distribuit chestionare pentru a afla cât mai precis de doleanțe au. Pe baza lor s-au stabilit proiectele care urmează să prindă contur.

parc zona caen

În urma centralizării rezultatelor, au reieşit următoarele opţiuni:

1000x200 dacus 02
  • pentru Piaţa Trandafirul – primele două opţiuni ca număr de voturi au fost: parcare și magazin de proximitate;
  • pentru strada Caen – pe primele locuri s-au clasat: un loc de joacă pentru copii și un parc cu alei şi zone verzi.

În consecinţă, Primaria Reșița va începe demersurile pentru implementarea proiectelor alese de cetăţenii din cele două cartiere.

„La Piaţa Trandafirul terenul va fi salubrizat, clădirile vechi – demolate, iar întregul areal va fi sistematizat pentru o zonă de parcare şi un magazin alimentar de proximitate. Suprafaţa de teren va fi concesionată prin licitaţie publică unui investitor privat ce va avea obligaţia să construiască într-un regim impus de municipalitate. În zona Caen se va proiecta o soluţie care să ţină cont de solicitările cetăţenilor. Ulterior, investiţia va fi supusă spre aprobarea Consiliului Local Reşiţa, pentru bugetare din surse proprii.”, au anunțat reprezentanții Primăriei Reșița.

piata trandafirul proiect

publicitate si promovare online banner maxagro