Reșițenii care își anvelopează locuințele sunt scutiți de plata impozitului! Timp de 5 ani!

Primarul Nelu Popa intenționează să accelereze renovarea fațadelor clădirilor din oraș, administrația locală oferindu-le cetățenilor șansa să investească în anvelopări banii pe care ar fi trebuit să-i plătească bugetului local sub formă de impozit.

Mai multe zone ale Reșiței s-au modernizat, altele s-au transformat spectaculos ca urmare a investițiilor făcute de municipalitate pe spațiul public. Unele proprietăți private reprezintă însă adevărate pete negre într-un decor la care nu mulți reșițeni sperau. Și cum lipsa banilor este un motiv la îndemâna oricui, primarul Popa vrea să elimine din start astfel de scuze.

„La capitolul taxe și impozite locale am făcut în Consiliul Local câteva modificări foarte importante. Una este legată de scutirea cu 100% a impozitului pe clădiri, pe o perioadă de 5 ani, scutire valabilă pentru clădirile rezidențiale, blocurile rezidențiale. Am dat deja exemplul blocurilor din Luncă, pentru cei care decid să-și anvelopeze, să refacă fațada acestor clădiri. Deci, impozitarea am decis să fie 0 pentru 5 ani.”, a explicat edilul-șef.

Cu ocazia ultimei ședințe de Consiliu local de anul acesta, Nelu Popa a lansat și un avertisment. Începând cu 2021, vor fi evaluate mult mai atent clădirile rezidențiale din Reșița, în special blocurile, iar acolo unde starea lor de degradare este accentuată se vor majora impozitele cu până la 500%.