„Din cauza dosarului pe care îl are la ANI, edilul din Anina are și pierderi de memorie”

Arătat cu degetul de primarul Gheorghe Românu pe motiv că nu a sprijinit toate UAT-urile județului în mod imparțial, dar mai ales că a dorit închiderea Centrului de bătrâni din Anina, fostul președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, a decis să facă lumină în acest caz, actualul deputat subliniind că primarul liberal a scos la iveală doar propriul adevăr și nimic mai mult, situația fiind însă cu totul alta.

Convins că actuala conducere a celei mai importante administrații publice din Caraș-Severin va ajuta în mod echidistant fiecare primărie din județ, fără să ia în calcul coloratura politică, deși acest ultim aspect este pus sub semnul întrebării de edilii social-democrați, primarul orașului Anina a vrut să arate că tocmai ceea ce se dorește acum nu a funcționat pe vremea când Consiliul Județean era condus de reprezentantul Partidului Social Democrat, Silviu Hurduzeu, Gheorghe Românu amintind de episodul în care era cât pe ce să închidă Căminul de bătrâni din urbea pe care o conduce pe motiv că actualul deputat a refuzat să sprijine financiar instituția cu suma de 50.000 de lei, bani pe care, ulterior, primarul a reușit să îi obțină de la colegii primari.

„De unde atâta frică pentru lipsa de imparțialitate? Vă dau un exemplu. Eu, din opt ani în calitate de primar al orașului Anina, șapte am fost în opoziție. Mi-a dat mie Hurduzeu vreun leu? M-am rugat de el să-mi dea 50.000 de lei pentru căminul de bătrâni și nu a vrut să-mi dea, totul cu scopul de a salva căminul, de a nu-l închide. Îmi tot spunea: «Închide căminul!». Uite că nu l-am închis. M-am rugat de colegii primari PNL pentru suma respectivă. Fiecare mi-a dat câte 5.000-10.000 de lei, astfel încât am strâns banii necesari pentru a nu închide căminul, în urmă cu trei ani. Uitați-vă în istoricul meu ca primar să vedeţi câți bani mi-a dat mie Consiliul Județean. Ei bine, sunt convins că domnul Dunca va proceda cu totul altfel. Domnul Dunca va sprijini toate primăriile. De ce? Deoarece cu toții suntem interesați ca județul Caraș-Severin să se dezvolte. Și pe mine mă interesează să meargă lucrurile nu doar la Anina, ci și la Oravița, Bozovici. Ce contează culoarea politică a primarului în momentul în care cu toții reprezentăm comunitățile aceluiași județ? Acei edili care își pun problema lipsei de echitate în viitoarele strategii financiare ar trebui să își aducă aminte de banii pe care i-au primit înainte de campanie.”, preciza liberalul Românu în urmă cu câteva zile.

Silviu Hurduzeu, despre adevărul care nu s-a spus

Acuzat pe nedrept, Silviu Hurduzeu a ținut să clarifice cum au stat lucrurile în urmă cu trei ani, dar și soluția pe care șeful administrației publice locale din Anina a refuzat-o:

„Din cauza dosarului pe care îl are la ANI, edilul din Anina are și pierderi de memorie. Înainte de toate, aș vrea să precizez că, spre deosebire de Guvernul PNL, cel care a alocat bani doar primarilor liberali, pe vremea guvernării social-democrate, dar și pe vremea cât am fost președinte al Consiliului Județean, sume de bani au fost alocate tuturor primăriilor, indiferent de culoarea politică. Acum, legat de lucrurile și prostiile pe care le debitează primarul din Anina în legătură cu Centrul de bătrâni, i-am explicat cât se poate de clar la vremea respectivă cum au stat lucrurile, dar văd că nu reușește să înțeleagă nici acum. Consiliul Județean are în subordine trei Centre de bătrâni, respectiv Centrul de la Caransebeș, Reșița și cel de la Sacu. Ei bine, nu-și mai putea permite Consiliul Județean să mai treacă în subordine încă un astfel de centru. La momentul respectiv, i-am spus primarului că, dacă nu reușește să-și țină Centrul, nu e nicio problemă. Beneficiarii nu vor avea de suferit pentru că exista posibilitatea și disponibilitatea din partea Centrului de la Reșița sau din partea celorlalte două de a prelua beneficiarii. Asta se pare că a uitat. A trunchiat ce i-am spus eu și observ că are și pierderi de memorie”.