Lăsând la o parte faptul că în Caraş-Severin până şi apa a fost colorată politic, la Reşiţa s-a inaugurat noua Staţie de Tratare a Apei Potabile, o investiţie de 16 milioane de euro, realizată în mare parte din bani europeni, dar şi datorită contribuţiei substanţiale a Primăriei în cadrul programului ISPA.
După o lungă perioadă în care au fost exasperaţi de opririle mult prea dese ale apei şi, de obicei, neanunţate, reşiţenii răsuflă uşuraţi. La robinete ar trebui să curgă de acum încolo apă de o mai bună calitate, ceea ce e şi normal având în vedere zecile de milioane de euro cheltuite în acest scop. Prin măsura ISPA s-a urmărit reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare, dar şi modernizarea staţiilor de epurare a apelor uzate şi de tratare a apei potabile, această ultimă investiţie fiind inaugurată miercuri, cu mare fast.
“Este ultima investiţie din programul ISPA, de 65 de milioane de euro, care a însemnat reabilitarea reţelei de apă şi canalizare în cele opt oraşe ale judeţului. Construirea staţiei de epurare, respectiv a staţiei de tratare a apei în Reşiţa este, de fapt, prima fază a unor investiţii importante în acest domeniu, aş spune esenţial pentru viaţa şi administraţia din mediul urban din Caraş-Severin”, a declarat Sorin Frunzăverde, preşedintele Consiliului Judeţean.
Austriecii de la Strabag, cei care au executat lucrările, au aflat şi ei de fala bănăţeanului, astfel că, pentru staţia de dezinfecţie au adus la Reşiţa o tehnologie nouă, unică în România. Ar mai fi de remarcat doar faptul că, de la tăierea panglicii a lipsit primarul Reşiţei, Mihai Stepanescu, semn că între administraţia judeţeană şi edilul-şef numai de colaborare nu poate fi vorba. Probabil, Stepanescu a fost omis de pe lista invitaţilor ca urmare a schimbului de replici pe care l-a avut cu deputatul Vali Rusu. “Proiectul ăsta e al lui Mircea Popa, iar banii, cei 48 de milioane de euro aduşi la Reşiţa, i se datorează unui domn Teodorovici, un cărăşean dintr-o structură guvernamentală, care, după licitaţii a constatat că mai sunt bani şi a băgat şi proiectul lui Mircea Popa”, afirma primarul Reşiţei. Acesta a mai adăugat cu aceeaşi ocazie că Primăria Reşiţa are 25 la sută contribuţie la aceste investiţii, urmare a unui împrumut acordat de Banca Europeană de Investiţii.
sa ne mai lase cu tachinarile. unul e absolut, altul absurd!
pai si clovnul ala de primar? iar s-a dus la cumparaturi la sarbi?