Azilul de la Anina s-ar putea desființa din cauza crizei de clienți

Nici bine nu s-a înființat, că azilul de la Anina, care era spital până în această primăvară riscă să se desființeze din cauza numărului mic de clienți, susțin oficialii de la Agenția Județeană pentru Prestații Sociale. La polul opus, executivul din oraș îi contrazice. Primarul Gheorghe Neicu va lupta ca acest lucru să nu se întâmple.

La cel mai recent comitet consultativ de dialog civic, Viorel Alexa, directorul Agenției Județene pentru Prestații Sociale a făcut o remarcă ce i-a pus pe jar pe cei care conduc orașul Anina. „Nu avem bătrâni care să ocupe locurile. Sunt doar 8 persoane instituționalizate acolo. Azilul se desființează, dacă numărul pacienților nu va crește. Asta, în contextul în care noi am încercat să aducem clienți și din alte părți”, a spus Viorel Alexa. Executivul din Anina a reacționat imediat. Edilul șef vine cu argumente în fața oficialului de la Agenția de Prestații Sociale și îi explică de ce stau lucrurile așa. „Azilul funcționează doar din data de 11 noiembrie. Avem deja cazați zece bătrâni și mai urmează să vină cinci. Nu cred că este în măsură dumnealui să spună ca instituția se desființează”, a spus Gheorghe Neicu, edilul șef al Aninei.

Câți bani s-au investit în schimbare
Azilul funcționează din data de 11 noiembrie, iar până acum, numai Primăria Anina a investit 80.000 de lei într-o primă fază. Banii au fost cheltuiți pentru mobilier, compartimentare, refacerea instalațiilor electrice. Primarul orașului spune că până la finele lunii ianuarie, mai alocă încă 20.000 de lei. „Azilul are 50 de locuri și sunt sigur că acestea se vor ocupa, dar nu se poate întâmpla totul peste noapte”, a spus Gheorghe Neicu. Azilul de la Anina a luat naștere în locul spitalului din localitate, care s-a desființat printr-un ordin al ministrului în primăvara acestui an.