Reșițenii au ocazia să se piardă în labirintul anticorupției! Autoritățile plănuiesc un eveniment unic!

Asociația Pro Democrația, în parteneriat cu Direcția Generală Anticorupție, Serviciul Județean Anticorupție pentru Caraș- Severin și Fundația Hanns Seidel Romania îi invită pe reșițeni să ia parte la un eveniment unic în România – Labirintul Anticorupție.

Evenimentul este parte a proiectului Plătește ZERO pentru ce ți se cuvine și își propune să informeze cât mai mulți cetățeni în legătură cu fenomenul corupției folosind de data aceasta o metodă informală și inedită, și anume labirintul.

Acesta va fi amplasat în Piața 1 Decembrie 1918 din municipiul Reșița. Astfel, reșițenii vor avea ocazia să-și consolideze cunoștințele despre corupție și să descopere instrumentele aflate la îndemâna tuturor pentru a sesiza aceste fapte.

Pentru verificarea cunoștințelor proaspăt dobândite, organizatorii vor înmâna vizitatorilor un chestionar la care vor trebui să răspundă identificând varianta corectă în Labirint. Cei mai conștiincioși cetățeni vor primi materiale informative și promoționale și vor avea ocazia să guste din prăjitura anticorupție.

Evenimentul va avea loc mâine, începând cu ora 11.00. Cetățenii sunt aşteptaţi să viziteze Labirintul Anticorupţie pentru a afla cât mai multe informațiii cu privire la fenomenul corupţiei şi metodele de combatere și sesizare a acestor fapte, să descopere gustul anticorupţiei din prăjitura specială a evenimentului. De asemenea, se are în vedere și încurajarea luptei anticorupție și promovarea liniei telefonice gratuite, destinată sesizărilor faptelor de corupție.

Peste 1900 de cetățeni au vizitat labirintul care a fost amplasat deja în Botoșani, Iași, Târgu Neamț, Târgu Mureș, Cluj-Napoca, Galați, Buzău, Oltenița și București. Evenimentul s-a bucurat de un succes răsunător în rândul cetățenilor, iar în luna septembrie labirintul va fi amplasat în Reșița, Târgu Jiu și Râmnicu Vâlcea.