Reșițenii au luat startul pentru sport

Lupte, box, gimnastică, arte marțiale, fotbal sau karting sunt doar câteva din disciplinele sportive spre care se pot îndrepta copiii reșițenilor. Mai multe cluburi sportive din municipiul de pe Bârzava și-au prezentat oferta în Centrul Civic, sub genericul „Pe locuri, fiți gata… sport!”, pentru a-și atrage noi membri.

Un loc aparte l-a avut Clubul Sportiv Municipal Reșița, cu secții de performanță de care s-a auzit și în afara României. Campionii din lupte sau din box au oferit demonstrații în aer liber în fața publicului amator de sport. Antrenorul emerit Adrian Dacica, în prezent consilier local, a scos campioni pe bandă rulantă la școala reșițeană de lupte, iar o parte dintre elevii săi îi calcă pe urme, îmbrățișând cariera de antrenor. Valentin Popescu, Florin Dință, Andrei Franț sau campioana mondială la lupte pe plajă Diana Franț sunt nume cu rezonanță în luptele românești.
Pugiliștii pregătiți de Gheorghe Radu și Adrian Mărcuț au intrat în ringul imaginar și au arătat cum poți ajunge campion. Daniel Anca, participant acum câteva zile la Europenele de juniori, Raul Bihari și alți tineri reprezintă noul val al boxului reșițean. Coordonați de tânărul antrenor Alexandru Avram, gimnaștii și-au făcut și ei simțită prezența în centrul Reșiței. Artele marțiale au fost și ele reprezentate de sportivii pregătiți de Zoltan Lipan la Palatul Copiilor Reșița și la CSM Școlar Reșița, de cei pregătiți de Nelu Botez (CSM Școlar) sau de Gabriel Dobromirescu, la Asahi Dojo. În Reșița se poate practica și tenisul de câmp, în cadru organizat, pe terenurile din Lunca Pomostului, iar de curând un instructor nou este pe buzele iubitorilor sportului alb, fostul fotbalist David Radu.

Nu au lipsit nici micii fotbaliști de la CSM Școlar Reșița (de la grupa lui Roco Sandu), de la cel mai reprezentativ centru de copii și juniori din Caraș-Severin, care au încins o partidă ad-hoc în fața Sălii Polivalente. Culturiștii de la CS Eleganța și-au încordat mușchii, fotbalul american a revenit în prim-plan prin câțiva componenți ai echipei Reșița Locomotives, care în 2015 a avut tupeul de a se prezenta la startul Campionatului Național de Fotbal American. Numărul de decibeli a crescut considerabil când piloții de la Team Karting Reșița au turat motoarele în centrul orașului, elevii directorului Palatului Copiilor Reșița, prof. ing. Sorin Savu, oferind un spectacol pe cinste.

„Avem secții care, din fericire, nu duc lipsă de sportivi, cum este cea de lupte. Secția de lupte lucrează an de an la capacitate maximă, sportivii vin și se bucură de sport. Să sperăm că aceste acțiuni vor fi continuate și în anul următor. Este o sărbătoare atât pentru ei, pentru că sunt împreună cu părinții, cu spectatorii și aproape cu siguranță că și alți copii vor veni să practice un sport”, a declarat Rusalin Fîc, directorul Clubului Sportiv Municipal Reșița.