Reșițenii – „arși” la buzunare pentru parcarea neregulamentară a autoturismelor

tow truck towing a broken down car on the street

Aproape 9.000 de lei au intrat în bugetul local, în numai o lună de la intrarea în vigoare a regulamentului de ridicare a autovehiculelor parcate neregulamentar pe raza municipiului Reșița.

Nu cu mult timp în urmă, primarul Ioan Popa declara că șoferii care-și vor mai parca autoturismele la voia întâmplării, vor genera sursă de venit pentru oraș. „Eu sper ca reșițenii să înțeleagă și să-și parcheze mașinile acolo unde trebuie și cum trebuie, pentru că altfel nu vor face altceva decât să genereze o sursă de venit pentru oraș. Nu este rău nici așa, pentru noi, pentru oraș! Pentru ei va fi puțin mai dificil pentru că vor trebui să meargă să le plătească și să le recupereze.”, spune la finele lunii august edilul-șef al Reșiței.

Vorbele primarului nu sunt departe de adevăr căci, în numai o lună de la intrarea în vigoare a regulamentului de ridicare a autovehiculelor parcate neregulamentar pe raza municipiului Reșița, în bugetul local au intrat aproape 9.000 de lei.

56 de șoferi au fost sancționați contravențional, luna aceasta, pentru că au parcat neregulamentar, iar în cazul a trei șoferi, vehiculele au fost și ridicate, astfel că, pe lângă plata amenzii, oamenii au fost nevoiți să-și recupereze autoturismele din curtea Direcției pentru Întreținerea și Repararea Patrimoniului. „În luna septembrie, au fost dispuse 56 de măsuri de sancționare contravențională cu amendă, în valoare totală de 8.945 de lei, și au fost implementate în bazele de date 117 puncte de penalizare. Din aceste cazuri, în trei situații au fost emise dispoziții de aplicare a măsurilor complementare de ridicare a vehiculelor, puse în aplicare de către colegii de la Direcția pentru Întreținerea și Repararea Patrimoniului. În toate celelalte situații, conducătorii auto s-au prezentat la vehicul și măsurile complementare nu s-au pus în aplicare.”, a declarat pentru Express de Banat, purtătorul de cuvânt al Primăriei Reșița, Andrei Apostol.

Reamintim că, de la 1 septembrie, a intrat în vigoare „Regulamentul de ridicare a autovehiculelor parcate neregulamentar pe raza municipiului Reșița”. Mașinile staționate neregulamentar sunt ridicate de către Serviciul Public – Direcția pentru Întreținerea și Repararea Patrimoniului, în prezența polițiștilor locali și ai celor de la „Rutieră”. Pentru ridicarea și transportul vehiculelor, autoritățile percep o taxă de 500 de lei, iar pentru depozitarea și paza lor, aceasta este de 100 de lei.