Reșițeanul Grațian Mihăilescu sare la gâtul lui Cumpănașu: „Omul ăsta a venit acum să facă programe de inovare pe milioane”

gratian mihailescu 2 (3)

Cel care a pus pe picioare UrbanizeHub, un incubator de idei, o comunitate de experți care se implică în proiecte despre orașe inteligente și dezvoltare urbană durabilă în orașele din România, Grațian Mihăilescu, este vehement pe pagina sa de socializare și își exprimă nemulțumirea față de o situație hilară prin care i se dă credit și mulți bani unui personaj cercetat de Poliție.

Expertul în politici publice notează: „Din 2005 investesc în mine. Burse, studii, cercetări. Am studiat și lucrat în Belgia, Germania, Italia, Ungaria, Serbia, SUA. M-am descurcat cum am putut, fără servicii, fără politică, fără bani. O licență, două mastere și un doctorat. Plus alte câteva programe alternative. Atât s-a putut. Din 2012 energiile mele sunt către schimbarea mentalității, a orașelor a comunităților urbane din România.

Asta ca să vină Cumpănașu să facă acum programe de inovare pe milioane. Cumpănașu face inovare. În România lui 2021 Cumpănașu face inovare.

Din 2015 investesc constant în UrbanizeHub și mii de ore de lucru pe dezvoltare urbană, pe comunitate, pe inovare, pe schimbare. Zeci de streaminguri online, conferințe, workshopuri, lucrat la firul ierbii, făcut politici publice. Constant încerc să găsesc resurse pentru a ne pune în practică viziunea. Cerșim de la privați câte o mie sau două mii de euro ca să finanțăm premiile la Hackathoanele de Inovare Urbană, deși avem un program mult mai complex pe care ne chinuim să-l finanțăm cumva. Scriem proiecte și aplicăm pentru câteva zeci de mii de euro, în special la Comisie, pentru a încerca să ne punem. în aplicare viziunea.

Și vine Cumpănașu, candidatul la Președinție (cum o fi ajuns omul ăsta candidat?!?) și unchiul Alexandrei – sau nu- (mai țineți minte?), omul care a zis că se rupe România în două când s-a anunțat Alianța Vestului la Urban Talks Timișoara, omul cercetat de poliție pentru contul lui de profesor de pe tik-tok, omul care e abonat la bani publici constant prin diferite proiecte și contexte, ce țin probabil de servicii, omul ăsta a venit să facă inovare la sectorul 3 în București, pe un proiect cu fonduri europene în valoare de 4,4 milioane de lei”.

Consiliul Local al Sectorului 3 din Capitală va trebui să voteze astăzi hotărârea prin care: „Centrul de tip «inovare și imaginație civică» nou-înființat va deveni un instrument important de comunicare, cercetare și promovare, oferind suport în utilizarea capacității actorilor sociali ceea ce permite formularea și rezolvarea problemelor de interes public.”