Participant în trecut în Finlanda și Croația, reșițeanul a făcut parte recent dintr-un alt proiect de voluntariat AIESEC de această dată în Turcia. AIESEC este o asociație studențească globală, non-guvernamentală, independentă, non-profit, condusă de studenți sau proaspăt absolvenți ale unei instituții de învățământ superioare, prezentă în peste 2.400 de universități, 126 țări și teritorii și are ca scop dezvoltarea abilităților de leadership ale membrilor săi.
Impresiile interacțiunii cu tineri cu vârste cuprinse 19 și 23 de ani în timpul celor șase săptămâni în Turcia, le-a povestit pe larg pe blogul său https://calatoriisimomente.wordpress.com/, acolo unde a postat și fotografii care ilustrează activitatea desfășurată și experiența acumulată.
În ceea ce privește munca de voluntar, Dragoș Corcan spune că „proiectul în care am fost cooptat consta în a forma grupuri cu tinerii turci cu care să practicăm cât mai mult posibil limba engleză, sub orice formă. Fiecărui voluntar i-a fost atribuită câte o grupă – fiecare grupă cu nivel diferit de engleză. Eu l-am avut pe cel mai avansat – B2. Este de menționat că majoritatea turcilor, în special cei de peste 30 de ani nu stăpânesc aproape de deloc limba engleză, așa că importanța unor astfel de proiecte în Turcia este de nivel ridicat”.
Experiența din stagiul de voluntariat în general și din țara situată pe două continente în special, este notată astfel: ”mult mai mult decât o simplă vacanță. Este cea mai bună oportunitate de a te descoperi pe tine, de a-ți afla calitățile și de a le crește, de a deveni unul din liderii de care lumea din ziua de astăzi are mare nevoie, devenind un adevărat cetățean global (global citizen). Cum anume? Ai șansa timp de o lună și jumătate să te duci oriunde în lume (de preferat într-o cultură diferită de a ta și de unul singur), unde întâlnești alți tineri care au aceleași standarde și aspirații din întreaga lume cu care urmează să legi o conexiune strânsă, care nu va dispărea vreodată; iar, împreună cu ceilalți voluntari îți vei pune amprenta în comunitatea în care ai ajuns. Ceea ce înseamnă că vei ajuta o comunitate să se schimbe, să crească în bine, vei crește fără îți dai seama și tu enorm, iar toate aceste momente vor deveni amintiri care vor fi pentru totdeauna vii în mintea ta”.
Dragoș Corcan spune că „sunt mai mult decât sigur că aceasta nu este ultima oară când mă aflu în Turcia, în special nu este ultima oară când îi văd pe acești oameni minunați. Mi-am promis atât mie, cât și lor, că imediat după examenul de rezidențiat (cel mai târziu) voi reveni. Asta pentru că Turcia a însemnat enorm pentru mine, tot ceea ce am experimentat acolo, persoanele pe care le-am întâlnit, m-au făcut să-mi reconsider ideea de a trăi, m-au făcut să-mi văd viața cu alți ochi”.
Pe medicul în devenire Dragoș Corcan, vă invit să-l citiți așa cum vă spuneam, pe blogul său de călătorii și experiențe europene, https://calatoriisimomente.wordpress.com/ acolo unde a povestit în imagini și drumul pe care l-a parcurs împreună cu colegi și cadre didactice de la Colegiul Național „Traian Lalescu” din Reșița, către locul de pelerinaj al tinerilor din Loreto – Italia.