Daniel Rădeanu, vicecampionul Europei

Produs al şcolii reşiţene de gimnastică, sportivul a ales să rămână în municipiul de pe Bârzava, în ciuda ofertelor tentante care i-au ademenit în trecut pe alţi gimnaşti de mare valoare crescuţi la Clubul Sportiv Şcolar: Şelariu, Popescu, Jivan, Maliţa sau Buidoşo.

A ajuns în sala de gimnastică la vârsta de cinci ani, pentru că antrenamentele de karate nu reuşeau să-i epuizeze energia. Sub îndrumarea lui Robert Bălan, Daniel Rădeanu s-a îndrăgostit de gimnastică, iar astăzi este unul din cele mai promiţătoare nume ale acestui sport. De fapt, el a confirmat deja pe plan european, dar la nivel de juniori. Am început totul ca o joacă, în groapa de bureți. O prietenă de-a mamei mele m-a văzut și a spus că în sala de gimnastică este locul meu. Am mers cu ea la sală, la antrenorul Robert Bălan și, încet, încet a început să îmi placă”, își amintește sportivul.

După șapte de pregătire cu antrenorul Robert Bălan, Daniel a fost mutat la antrenoarea Mihaela Rugaci cu care s-a antrenat timp de patru ani. A continuat un an de zile cu Cristian Balinţ şi mai apoi cu Nicolae Borcean. Pentru că rezultatele nu au întârziat să apară și Daniel Rădeanu devenea pe zi ce trecea o mică stea a gimnasticii româneşti, la vârsta de 13 ani a fost convocat în lotul național de juniori, unde a rămas până anul acesta, când a fost cooptat pentru Lotul Olimpic de seniori de la București.

Daniel a atins vârful de formă anul acesta, la Campionatele Europene de juniori, care s-au desfășurat la Montpellier, în Franța. Reşiţeanul a urcat de două ori pe podium, devenind vicecampion european la sol și sărituri.

Rezultatele obținute la Campionatul European de anul acesta sunt cele mai bune din cariera mea, dar sper să nu fie şi ultimele. Nu vreau însă să mă opresc aici”, a precizat Daniel Rădeanu. Acesta a participat și la Olimpiada de juniori în anul 2011, unde a obținut titlul de campion la sol și locul doi la individual compus. La anul, gimnastul şi-a propus să prindă echipa pentru Campionatul European și cel Mondial de seniori.