Reșițeanul Dan Sîrbu a fost ales prim-vicepreședinte al PNȚCD

După ani tulburi, de permanente dispute, de căutări și de redefiniri pe eșicherul politic românesc, urmașii lui Maniu și Mihalache par să fi regăsit calea cea dreaptă care să-i repună în prim-planul politicii românești.

La sfârșitul săptămânii, sâmbătă,13 martie, Sala Europa 3 a Hotelului Aro Palace din Brașov a găzduit Congresul Extraordinar al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat. Cu acest prilej a fost aleasă nouă conducere a acestui partid aflat de 20 de ani într-un con de umbră. Vestea cea bună pentru cei mai mulți dintre membrii statornici este aceea că partidul a pus punct colaborării cu fostul președinte, Aurelian Pavelescu.

Prin demersul făcut de 28 de organizații județene și cu participare fizică și online (în acord cu prevederile legale generate de pandemie) a unui număr de 74 de delegați de drept și aleși prin vot secret, conducerea partidului are o nouă echipă formată din: Marcel Ioan Dănuț Miron – președinte, Dan Sîrbu – prim-vicepreședinte, Gheorghe Chiru – președinte al Comitetului Național de Conducere și Alin Adrian Alexandru – secretar general.

„La congres au fost aprobate două modificări ale Statutului partidului, care constau în formarea unui Birou Național de Conducere format din 23 de membri, cu statut de vicepreședinți ai partidului, prezenți pe lista din Moțiunea președintelui ales, și constituirea unui Comitet Național de Conducere format din membrii din BNC, cu statut de vicepreședinți ai partidului care a fot completat cu președinții organizațiilor județene”, ne-a precizat Dan Sîrbu.