Greva foamei pentru că un medic i-a ucis mama!

După câteva zile în care a protestat în faţa clădirii Prefecturii fără nici un rezultat, Gabriel Fonat este decis să meargă mai departe. Nemulţumirea omului pleacă de la faptul că, susţine el, mama sa a decedat în urma repetatelor intervenţii chirurgicale la care a fost supusă de medicul Romeo Dumitrescu.

Fiul Ştefanei Fonat, femeia care a murit din cauza unui şoc toxico-septic după ce a suferit nu mai puţin de şase intervenţii chirurgicale, este hotărât să nu-l lase să scape pe medicul suspectat că i-a ucis mama. În disperare de cauză, bărbatul a încercat să atragă atenţia instituţiilor locale şi a obţinut autorizaţie de protest din partea primăriei.

Click aici pentru imagini cu bărbatul care a protestat în centrul Reşiţei

leader board 728 x 90 px

„De când stau aici nu m-a contactat absolut nimeni, n-a ieşit nimeni să mă întrebe ce fac, cum fac, de ce sunt aici. Ca cetăţean, din punct de vedere al instituţiilor statului, nu exişti”, a declarat Gabriel Fonat.

La nemulţumirea acestuia vizavi de ancheta care bate pasul pe loc, se mai adaugă şi faptul că, deşi este urmărit penal pentru ucidere din culpă, chirurgul reşiţean candidează pentru o funcţie publică. „Mă aflu aici pentru că acest doctor mi-a ucis mama şi pe lângă asta, şi-a depus şi candidatura la Consiliul Judeţean.  Este urmărit penal, soluţie dată de Judecătoria Reşiţa. Dacă nu se rezolvă nimic, voi trece la greva foamei”, a mai spus Fonat.

De ce este acuzat Romeo Dumitrescu

În perioada august 2009 – decembrie 2010, Ştefana Fonat a fost operată de şase ori de către doctorul Romeo Dumitrescu, ca urmare a diagnosticării cu Ocluzie intestinală. Practic, prima operaţie ar fi trebuit să rezolve problemele femeii, iar următoarele cinci intervenţii, spun membrii familiei acesteia, au fost necesare din cauza unei infecţii apărute din culpa doctorului.

„În 5 decembrie 2010, mama mea a suferit a şasea operaţie. Doctorul Dumitrescu a găsit o bucată de textilom în intestin care a dus la cangrenarea acestuia şi a fost nevoit să extirpeze 20 de centimetri din el. Doctorul Dumitrescu a filmat operaţia şi i-a arătat verişoarei mele, Rodica Manciu, ce a găsit în intestin. Era stupefiat şi se întreba ce caută acel textilom acolo. Mama nu a mai fost operată la vreun alt spital sau de vreun alt doctor în intervalul de timp în care a suferit intervenţiile chirurgicale făcute de doctorul Dumitrescu”, spune fiul Ştefanei Fonat.

Familia femeii susţine că, dacă în intestinul femeii a fost găsit vreun corp străin de acest lucru nu se poate face vinovat decât un singur om: Romeo Dumitrescu.