Reșițeanca Mariana Brebenariu, profesorul digital al anului!

mariana brebenariu din Resita obtine titlul de profesor digital

Premiul pentru profesorul digital al anului ajunge la Școala Gimnazială „Marius Șandru” din Reșița, în mâinile Marianei Brebenariu.

După un an de la implementarea sa, proiectul „Viitorul digital”, derulat la Reșița și în alte două orașe din țară, a ajuns la bilanț. Concluziile asupra proiectului s-au tras în cadrul unui eveniment găzduit de Ambasada Republicii Federale Germania, prilej cu care fost decernat și titlul de „Profesorul Digital al Anului”.

Primăria Reșița a asigurat, în anul școlar 2022 – 2023, seturi de materiale educaționale în format
tipărit și digital pentru toți cei 469 de copii din clasele pregătitoare, împreună cu un sprijin privind
dezvoltarea abilităților digitale ale celor 32 de profesori din zece unități școlare din oraș.

Conceptul de materiale didactice denumite „Școala colorată” oferă toate resursele necesare
desfășurării activității la clasă, atât în varianta tipărită, cât și în varianta digitală, precum cărți de
activități pentru clasă și acasă, caiet de auto-evaluare, calendar ilustrat, carduri ilustrative, materiale autocolante motivaționale, filmulețe, jocuri, cântecele și exerciții digitale.

Prin „Școala colorată” s-a reușit asigurarea unei învățări atractive și eficiente, prin integrarea resurselor tipărite cu cele digitale. De asemenea, prin platforma digitală, elevii au avut acces la filmulețe, exerciții și jocuri digitale intuitive, care le-a menținut atenția și interesul în permanență. Setul educațional este dezvoltat de Editura Art Klett, în parteneriat cu National Geographic.

Programul pilot a inclus și cinci webinare – cu lecții demonstrative, instruire în utilizarea dispozitivelor electronice în sălile de clasă, respectiv metode de predare integrată, precum și sesiuni pentru mentori și trei ateliere.

premiu profesor digital an 2022 2023

Dascălul reșițean alături de oficialitățile gazdă

După primul an al proiectului „Viitorul Digital”, implementat în Reșița, Oradea și Buzău, la
Ambasada Republicii Federale Germania, s-a organizat un eveniment pentru prezentarea bilanțului și a intențiilor de extindere a programului. În acest cadru s-a oferit și premiul pentru „Profesorul Digital al Anului”. Placheta a fost acordată Marianei Brebenariu, profesor pentru învățământul primar în cadrul Școlii Gimnaziale „Marius Șandru” din Reșița, „care a contribuit în mod esențial la succesul acestui proiect”, transmite Biroul de Comunicare al Primăriei Reșița.

Distincția a fost oferită de către dr. Ilinca Pandele, membru al Comitetului Executiv AHK (Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană), un promotor activ al digitalizării și inovației.

La conferința de presă susținută în cadrul evenimentului, ambasadorul Republicii Federale
Germania în România E.S. Dr. Peer Gebauer a declarat că „acest demers contribuie la dezvoltarea
educației digitale din România, sprijinind astfel dezvoltarea unei societăți și unei țări adaptate la
cerințele viitorului”.

1000 x 100 gif logiscool