Reșițeanca Adriana Voina, între cele mai bune handbaliste din lume!

Handbalista Adriana Voina, de la Universitatea Reșița, se numără printre sportivele convocate de selecționerul Ion Crăciun pentru activitățile din luna decembrie ale Naționalei de tineret a României.

Campioanele mondiale din 2014 la categoria U18 se pregătesc intens în aceste zile la Sala Sporturilor din Chiajna, la prima acțiune amplă a lotului național de tineret condus de noul colectiv tehnic, format din Ion Crăciun și Cristi Preda. Bucurie mare pentru handbalul feminin cărășean, talentata Adriana Voina bifează din nou o prezență sub tricolor, fiind una dintre sportivele curtate de mai multe echipe din România. Medaliată cu bronz anul acesta la Cluj-Napoca, în turneul final al Campionatului Național de Handbal al Junioarelor I, performanță obținută alături de colegele de la Universitatea Reșița, Adriana Voina are, la nici 20 de ani, șansa unei afirmări pe plan mondial. Pentru că bat la ușă Mondialele U20 din Rusia, competiție programată în perioada 3-17 iulie 2016.

Până atunci, eleva profesorului Cristian Busuioc trage din greu la antrenamentele Naționalei de tineret, în cantonamentul de la Chiajna, alături de alte 20 de handbaliste selecționate, iar de luni va continua pregătirile la Oradea. „Tricolorele“ se vor deplasa apoi în Ungaria, pentru un turneu amical (18-21 decembrie), la care pe lângă România vor mai lua parte reprezentativele similare ale Franței, Danemarcei și ale țării vecine.

„M-am acomodat destul de bine aici la Chiajna, în cantonamentul Naționalei. Este o atmosferă propice performanței, asta ne și dorim. Avem un antrenor foarte bun, domnul profesor Crăciun ne explică multe lucruri la antrenamente și ne ajută cu experiența dânsului. Pentru mine este un câștig că sunt selecționată și voi trage de mine pentru a fi în primele 7“, ne-a spus handbalista Adriana Voina, colegă de generație cu cele mai bune handbaliste junioare din lume, în anul 2014. Reșițeanca este colegă de cameră cu buna sa prietenă Bianca Bazaliu, de la campioana en titre, CSM București.

Campioanele mondiale de la categoria U18 își propun să revină în prima linie a handbalului feminin, după dezamăgirea din 2015, când au terminat doar pe locul 10 la Europenele U19 din Spania. România va evolua anul viitor la Campionatul Mondial de Tineret din Rusia, programat în perioada 3-17 iulie.

Noul selecționer a anunțat că nu va face compromisuri în ceea ce privește selecțiile, acestea nu se vor face pe prietenii. Cu atât mai mult ne bucură selecționarea reșițencei Adriana Voina, un semn că merită să se numere printre „tricolore“.

Ion Crăciun spunea cu ceva timp în urmă pentru ProSport că a văzut deja aproape toate adversarele cu care România se confruntă la această categorie de vârstă, mai puţin Danemarca şi Norvegia. „Ştiu că Danemarca este foarte puternică la această oră şi mi-aş dori să le aduc pe fete la nivelul acestei selecţionate. Nu mi-a plăcut cum s-au manifestat în special în apărare la Campionatul European. Mai sunt de reglat lucruri şi în atac. Fetele trebuie să fie conştiente că de acum trebuie să arate ca nişte senioare, să joace ca o echipă, mai puţin individual“.

Lotul convocat de Ion Crăciun:
*Portari: Mădălina Ion (CSM Unirea Slobozia), Isabela Roșca (Corona Brașov), Yulia Dumanska (HCM Baia Mare), Bianca Curmenț (HC Alba Sebeș)
*Extreme stânga: Alexandra Carașol (CSM Ploiești), Alexandra Dindiligan („U“ Alexandrion Cluj)
*Interi stânga: Bianca Bazaliu (CSM București), Oana Bucă (CSM București), Corina Biriș („U“ Alexandrion Cluj), Sonia Vasiliu („U“ Alexandrion Cluj)
*Centri: Cristina Laslo („U“ Alexandrion Cluj), Adriana Voina (Universitatea Reșița), Diana Axinte (HC Dunărea Brăila)
*Interi dreapta: Alina Ilie (CSM Unirea Slobozia), Elena Dache (CSM București), Anca Polocoșer (CSM Cetate Deva)
*Extreme dreapta: Sonia Seraficeanu (CSM Cetate Deva), Cristina Mitrache (HC Alba Sebeș)
*Pivoți: Lorena Ostase (CSM Unirea Slobozia), Dana Abed-Kader (CSM Cetate Deva), Florentina Craiu (HCM Rm. Vâlcea)

banner 970 x 250