Reșița, un exemplu pentru comunitățile din Caraș-Severin: „Trebuie să recunoaștem cu toții”

stiri din Resita orasul vazut de sus

Nu doar proiectele de anvergură ale primarului Ioan Popa sunt admirate, ci și cele simple, dar care aduc un mare plus în viața de zi cu zi a comunității. De această dată, municipiul a fost dat drept exemplu de Ovidiu Rădoi, care le-a sugerat consilierilor locali din Oravița să adopte strategia Reșiței când vine vorba despre gestionarea deșeurilor.

Consilierii locali PSD și PMP din Oravița s-au arătat complet nemulțumiți de felul în care este gestionată activitatea de colectare a deșeurilor în oraș. Aceștia spun că pubelele sunt pline ochi, iar gunoaiele sunt împrăștiate de vânt și de câini la metri distanță. Primul vinovat arătat cu degetul: firma care se ocupă de strângerea deșeurilor.

Prezent la întâlnirea consilierilor de la Oravița la finalul lunii iulie a fost și vicepreședintele Consiliului Județean, Ovidiu Rădoi. Acesta le-a explicat că ar fi bine să privească spre Reșița când vine vorba despre strângerea gunoaielor.

„Eu tot timpul când a trebuit să iau o decizie m-am inspirat din modele de succes. Primăria Oravița nu știu de ce nu se inspiră din modelul de la Reșița, unde cel puțin în zona de case nu avem această problemă a gunoaielor, pentru că eu știu exact, am un program făcut pe an și știu când vine mașina de gunoi și îmi ia sacul de gunoi din fața casei. Știu că într-o joi vine pentru plastic, într-o joi pentru hârtie. Automat se selectează gunoiul. Problema este într-adevăr în jurul blocurilor, unde trebuie făcută acea îngrădire. La Reșița s-a întâmplat deja lucrul acesta, accesul se face pe bază de cartelă și există camere de luat vederi. Trebuie să o recunoaștem cu toții că Reșița arată mult mai curat decât acum 5 ani. Într-adevăr este un exemplu pozitiv de luat în seamă. În Reșița este fezabil, cu siguranță va funcționa și la Oravița. Aici doar în Zona Gării sunt blocuri, în rest, cred că ar fi mult mai ușor.”, a explicat vicepreședintele Rădoi.

Sugestia legată de Reșița nu a fost luată însă în discuție. S-a vorbit despre caietul de sarcini pentru activitatea de măturat stradal, stropire și întreținerea străzilor, dar și despre instituirea unei taxe speciale pentru serviciile de salubrizare, proiecte de hotărâre care nu au avut suficiente voturi pentru a trece, deși consilierii au venit cu o serie de amendamente.

„Trebuie să fie toți consilierii prezenți și să își asume această majorare de preț la gunoi. Nu doar o parte să își asume și ceilalți să spună că ei nu au votat așa ceva”, a fost explicația consilierului PMP, Sebastian Butan.

sebastian butan pmp oravita

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/