Reșița tremură la temperaturi record! Mercurul din termometre scade sub -20 de grade, dar problemele tind spre zero!

În ultimii zeci de ani, Reșița nu a mai înfruntat temperaturi atât de scăzute ca în această iarnă. Sunt nopți în care mercurul din termometre coboară sub -20 de grade Celsius, însă problemele par să se rezolve cât ai clipi în municipiul de pe Bârzava.

România este complet înghețată de câteva zile, iar lupta cu zăpezile pare imposibil de câștigat. Nu și la Reșița. Administrația locală dă asigurări că toate problemele se rezolvă rapid, semn că reșițenii sunt norocoșii de pe harta țării. Oamenii străzii sunt duși la adăpost, în școli și grădinițe e cald și bine, iar țevile sunt dezghețate cât ai clipi. Gratuit! Primarul Nelu Popa spune că ține cont de această perioadă post-sărbători, așa că instituția pe care o conduce face acte de altruism.

„Am găsit oameni fără adăpost pe străzi și pe temperaturile astea trebuie să avem grijă de ei noaptea. Am luat în calcul să îi ducem la noi, la Situații de Urgență și am pus acolo 10 paturi, în noaptea de duminică spre luni au dormit acolo 6 oameni. Le-am dus de mâncare, mâncare rece și caldă. Am verificat drumuri, școli, grădinițe, licee… Peste tot funcționează căldura și apa caldă. În ceea ce privește blocurile, știm că sunt câteva scări de bloc cu probleme. Normal, ele nu țin de noi. Este o proprietate privată, însă noi ne-am manifestat disponibilitatea atunci când oamenii întâmpină astfel de probleme, când le îngheață apa în conductă, să ne apeleze pentru că trimitem personalul nostru de la Termoserv acolo și le vom rezolva. Probleme mai mari au fost în câteva blocuri mai vechi, prin Moroasa, unde apa trece prin pod și podul nu a fost izolat termic, dar până acum nu am întâlnit probleme serioase care să nu poată fi rezolvate”.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Intervenţiile sunt gratuite, în sensul că beneficiarii nu trebuie să plătească niciun ban. Costurile sunt suportate, logic, din bugetul local, respectiv al firmei ce aparţine de municipalitate. În astfel de situaţii critice, administraţia publică locală consideră că oamenii chiar trebuie ajutați. Acum, dacă acum au urgentă nevoie de ajutor!

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/