Reșița trece la un alt nivel: 6,2 milioane de lei pentru cântărirea inteligentă a mașinilor

trucker inside his truck cabin preparing for a route

Mașinile de mare tonaj din oraș vor fi cântărite din mers de municipalitate, grație unui proiect european, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, anunță semnarea a 280 de noi contracte de finanțare, depuse în cadrul celor două apeluri de proiecte pe Componenta Fondul local din Planul Național de Redresare și Reziliență, în valoare totală de 565.605.148,28 de lei.

Printre unitățile administrativ-teritoriale pentru care s-au încheiat contracte de finanțare se numără și Reșița, pentru proiectul „Implementare soluție WIM de cântărire a autovehiculelor la nivelul municipiului”, cu o valoare de 6.297.363.98 de lei.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Implementarea unui astfel de sistem la nivelul municipiului previne, spun autoritățile, deteriorarea drumurilor, contribuie la creșterea siguranței acestora și la gestionarea în mod durabil a utilizării lor. Noul sistem de cântărire, care va fi achiziționat prin acest proiect, se bazează pe o tehnologie avansată care folosește o combinație de senzori WIM (senzori de cântărire în mișcare), plasați pe suprafața drumului pentru a determina în timp real greutatea autovehiculelor, și beneficiază de camere video care să permită recunoașterea automată a numerelor de înmatriculare a autovehiculelor în vederea identificării rapide a acestora.

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/