REȘIȚA. Tinerii cu dizabilități, incluși în activitățile școlare și extrașcolare

nevo parudimos conferinta (2)
stiri Timisoara Cuib de vise 1000x100

Asociația Nevo Parudimos, în colaborare cu Universitatea de Vest din Timișoara – Departamentul de Sociologie, Facultatea de Sociologie și Psihologie a organizat în data de 18 august, Conferința Națională „Dimensiuni ascunse ale incluziunii în sectorul de tineret”, eveniment în cadrul căruia au fost prezentate rezultatele proiectului strategic cu același nume, cercetarea empirică realizată în ultimii 2 ani despre incluziunea tinerilor cu dizabilități în sectoarele de tineret ale ONG-urilor și s-a discutat despre adaptarea legilor existente pentru tinerii cu dizabilități în vederea optimizării procesului de incluziune în activități socio-educaționale, și nu numai.

La eveniment au fost împărtășite și dificultățile cu care se confruntă în munca cu tinerii cu dizabilități, atât societatea civilă, cât și structurile educaționale, și au fost conturate sugestii pentru îmbunătățirea accesului tinerilor cu dizabilități la programe educaționale de tip Erasmus+ sau alte activități socio-educaționale pentru tineri.

nevo parudimos conferinta (1)

„Dimensiuni ascunse ale incluziunii în sectorul de tineret” (Hidden Dimensions of inclusion in the Youth Sector) este un proiect finanțat prin programul Erasmus+ al Uniunii Europene.

 Stiri angajari Timisoara STPT job 1000x200

Proiectul este rezultatul unei colaborări internaționale a trei organizații ale societății civile din Europa de Est care se implică în activități educative, sociale și de advocacy în comunitățile dezavantajate. Scopul proiectului este creșterea accesibilității serviciilor de tineret și a interesului implicării tinerilor cu dizabilități în proiecte la nivel european.

nevo parudimos conferinta (3)

Stiri Timisoara Muzeul TM Stiri Timisoara
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/