Reșița, sub semnul unui imens tricolor [FOTO]

Adunare mare în Centrul Civic al Reșiței pentru o sărbătoare mare. N-au lipsit autoritățile, politicienii, dar nici oamenii simpli, mulți alături de copii, exprimându-și speranța că momentul nu va fi unul deosebit doar pentru ei și că, poate, mai există șanse ca viitorul să sune, până la urmă, bine…

Reșițenii s-au adunat în număr mare în centrul municipiului pentru a participa la manifestările prilejuite de împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire, în ciuda gerului pătrunzător. În număr mare au venit și politicienii județului, împărțiți pe partide, tabere, grupuri și grupulețe. Sub semnul unității, aceștia n-au putut nici astăzi să lase deoparte jocurile politice și interesele personale, și-au zâmbit fals atunci când și-au strâns mâinile și-au servit fasolea cu ciolan fiecare în altă parte.

Jandarmii au scăpat la Reșița de huiduielile pe care le-au primit mai peste tot în țară pentru modul incalificabil în care i-au călcat în picioare pe români în 10 august, în timp ce trupele SAS ale Poliției i-au fascinat pe copiii prezenți în piața centrală. Fețele bisericești au ținut o slujbă, prefectul Matei Lupu le-a citit celor prezenți mesajul premierului Viorica Dăncilă, Silviu Hurduzeu a subliniat importanța evenimentelor de acum 100 de ani, iar primarul Nelu Popa a dezvăluit gândurile pe care le transmite celor ce vor deschide peste exact un secol capsulei timpului ce va fi îngropată în centrul orașului. Apoi, toată lumea a fost poftită la tradiționala fasole.

CITEȘTE ȘI: Scrisoare pentru primarul Reșiței din 2118. „Te salut! Ceva ne leagă pe mine și pe tine peste secole”

Foto: Claudiu Murărașu