Reșița solicită mai multe hectare de teren de la MApN

Primăria Reșița face demersuri pentru a trece din domeniul public al statului, și administrarea Ministerului Apărării Naționale, în domeniul public al municipiului două parcele de teren, pentru construirea de locuințe.

Municipalitatea a pus ochii pe două suprafețe de teren aflate în proprietatea Ministerului Apărării Naționale. Cele două parcele se află deasupra fostei unități militare din oraș, în vecinătatea cartierului Francez. Locația, potrivit declarațiilor primarului Ioan Popa, este pretabilă pentru construirea unei zone rezidențiale.

„Este vorba despre două parcele care însumează circa 10 hectare de teren, care se află deasupra fostei unități militare, și pe care noi încercăm să le aducem de la Garnizoana Craiova, din proprietatea Ministerului Apărării Naționale, în proprietatea municipiului Reșița, pentru că este o zonă foarte bună, este după cartierul Francez, pretabilă, spunem noi, pentru cartiere de locuințe. Am solicitat ca acest transfer către noi să se facă fără sultă, pentru că putem să facem acest lucru. În principiu, am primit acceptul celor de la Craiova.”, a declarat primarul Ioan Popa.

celtic transilvania 1000x100px

Dacă municipalitatea va intra în posesia acestor terenuri, următorul pas este cel de realizare a unui Plan Urbanistic Zonal, pentru identificarea/construirea unor drumuri de acces și aducerea în zonă a celorlalte utilități, precum apă, canalizare, gaze naturale etc.