Reşiţa se înfrăţeşte cu Vârşeţul

O delegaţie din Vârşeţ a fost prezentă ieri în oraşul de pe Bârzava. Autorităţile locale au discutat cu reprezentanţii municipalităţii sârbe despre câteva proiecte transfrontaliere comune şi urmează ca în scurt timp să se semneze înfrăţirea celor două comunităţi.

Primarul Mihai Stepanescu, alături de reprezentaţii Serviciului de Investiţii şi Proiecte Europene şi ai Serviciului de Asistenţă Socială, au fost ieri gazda unei delegaţii din Vârşeţ, compusă din Preşedintele Adunării Comunale (Parlamentul Local), Stevica Nazarcic, Secretarul Adunării Comunale, Miluţu Jivcov şi Consilierul de Specialitate al Cancelariei Locale pentru Dezvoltare, Economie şi Agricultură, Alexandar Cirin. „Interesul pentru colaborarea ambelor părţi a constituit scopul vizitei, în special pe proiecte transfrontaliere. S-a discutat despre posibilitatea înfrăţirii şi despre sectoarele pe care vor scrie proiecte transfrontaliere comune, avansându-se termene pentru o nouă întâlnire”, a precizat Marius Bălean, purtătorul de cuvânt al Primăriei Reşiţa.

După această vizită, reprezentanţii autorităţilor locale din Vârşeţ şi Reşiţa vor pregăti documentele de înfrăţire, care urmează să fie semnate la următoarea şedinţă a Consiliului Local.