Insolvența UCMR costă bugetul local un milion de euro

Edilul șef al Reșiței, Mihai Stepanescu a declarat recent că intrarea în insolvență a uzinei reșițene înseamnă pierderi la bugetul local de aproximativ un milion de euro. Acesta a adăugat că și alți bani sunt pierduți din bugetul local, din același motiv, al intrării în insolvență a firmelor.

Taxele și impozitele pe terenuri și clădiri ale UCMR însumau un milion de euro, care anual, era vărsat în bugetul reșițenilor. Acum, situația se complică și din punct de vedere social, și financiar. “Am discutat cu juriștii Primăriei, iar în cazul insolvenței prioritățile celor care au preluat administrarea societății sunt acum salariile oamenilor, care trebuie să fie plătiți”, a spus independentul Mihai Stepanescu.

În situația insolvenței, după salarii, prioritare sunt datoriile la bănci și la stat, iar abia apoi cele curente. Astfel că, șansele ca banii să mai ajungă în contul reșițenilor s-au diminuat considerabil. Situația financiară a orașului se agravează și în contextul în care și alte firme sunt în aceeași situație, ceea ce mai înseamnă pierderi la încasări de câteva sute de mii de euro. “La UCMR este nevoie urgentă de infuzie de capital, pentru că situația nu poate fi prelungită așa la nesfârșit. Este vorba de mii de angajați la uzină, care nu vor avea unde să se angajeze în cazul tragediei intrării în faliment”, a adăugat edilul șef.

leader board 728 x 90 px