Reşiţa s-a cadorisit înainte de Ajun! Primarul Nelu Popa: „Facem pași importanți pentru a intra în rândul orașelor civilizate“

Autobuzele olandeze cumpărate de municipalitatea reşiţeană asigură, începând de ieri, transportul public de persoane în municipiu. Momentul a fost marcat şi printr-un anunţ făcut de primarul Nelu Popa.

„Astăzi a fost prima zi în care Transport Urban Reșița – TUR – a început să lucreze pentru reșițeni. Mult succes și bun venit acasă, dragi colegi care ați rătăcit în ultimii ani pe la fostul IGOR, Prescom, RoaTir. Odată cu aducerea transportului public din nou la primărie, facem pași importanți pentru a intra în rândul orașelor civilizate“, a anunţat la sfârşitul zilei primarul Reşiţei, Nelu Popa.

Societatea TUR Reșița a început, aşadar, activitatea de transport în comun în data de 23 decembrie 2017. Reamintim, cele 18 autobuze aduse din Olanda sunt de două tipuri: 9 de capacitate medie, de 12 metri lungime şi cu 84 locuri capacitate de transport, şi 9 articulate, de 18 metri, pentru 138 persoane. Preţul total de achiziţie a fost cu aproximativ 200.000 de lei mai mic decât cel de pornire a licitaţiei, la care au concurat trei ofertanţi. Mai precis, autobuzele de capacitate medie au costat 999.000 lei, deci 111.000 lei bucata, respectiv 1.830.000 lei cele mari, echivalentul a 203.000 lei autobuzul.

„Autobuzele au dotări superioare faţă de ce a avut până acum transportul public din Reşiţa. Au sistem de încălzire, instalaţie de aer condiţionat calibrată pentru lunile de vară, rampă pentru persoanele cu dizabilităţi, sistem de afişaj electronic. Iarna va fi confort, vara va fi confort. Mulțumim tuturor celor ce înțeleg că schimbarea asta nu a fost și nu e ușoară, dar că va aduce ceva bun, după ani în care reșițeanul n-a fost decât un plătitor“, a declarat administratorul societăţii reşiţene de transport public, Gelu Ardeleanu.

Următoarea etapă a modernizării transportului public din Reşiţa vizează reintroducerea tramvaiului, proiect ce ar urma să beneficieze de o finanţare europeană de 25 de milioane de euro, sumă care acoperă inclusiv refacerea căii de rulare.

CITEŞTE ŞI: Adio, RO-A TIR! Drum bun, TUR Reșița!