Reșița revine pe harta motosportului! Caravana Campionatului Național de Viteză în Coastă se oprește din nou în Valea Domanului!

După 3 ani de absență, Reșița își face loc din nou pe scena motosportului de nivel național. La începutul lunii iulie, municipiul va găzdui a patra etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă.

În 1 și 2 iulie, la Reșița va avea loc Memorialul Werner Hirschvogel, astfel că motosportul revine în Valea Domanului după 3 ani de pauză, prin a patra ediție a Campionatului Național de Viteză în Coastă. În acest an, în cadrul evenimentului se vor desfășura și etapele a șaptea și a opta din „liga secundă” a acestui campionat, mai exact Campionatul Național de Viteză în Coastă 2, care a debutat în acest an. Competiția se adresează celor cu bugete reduse, astfel încât aceștia să poată participa alături de piloții de top ai României.

Organizatorii doresc să aducă un omagiu celui care a fost reșițeanul Werner Hirschvogel. Născut la 13 decembrie 1931, a avut în palmaresul său 8 titluri de campion național la viteză în coastă și 3 la viteză pe circuit, tot acesta fiind și cel care a descoperit traseul din Valea Domanului pe care se concurează și în prezent. Maestrul Sportului Werner Hirschvogel a decedat în anul 2014, la vârsta de 82 de ani.

Memorialul Werner Hirschvogel este organizat de VSS Racing Club, împreună cu Primăria Reșița, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv și Ministerul Tineretului și Sportului. Evenimentul se desfășoară cu sprijinul Poliției Rutiere Reșița, al Brigăzii de Jandarmerie Mobilă Reșița și Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Reșița.

Pe durata celor două zile, circulația pe sectorul de drum Reșița – Carașova va fi restricționată între orele 8.00 și 20.00.

Detalii suplimentare despre eveniment se regăsesc pe site-ul http://memorialulwernerhirschvogel.romanianbergcup.ro sau pe Facebook Memorialul Werner
Hirschvogel.