Reșița – producător de energie electrică pentru oraș

parc_fotovotaic

Primăria Reșița are în plan să amenajeze un parc fotovoltaic prin care să-și asigure consumul necesar cu iluminatul public și nu numai.

Municipalitatea a început, încă din toamna anului trecut, demersurile pentru construirea unui parc fotovoltaic în extravilanul orașului, în apropiere de IMR, pe o suprafață de 30 de hectare. Între timp, a fost întocmit studiul de fezabilitate și au fost obținute mai multe avize necesare derulării investiției. În toamna aceasta, se trece la următorul pas: obținerea finanțării.

„Reșița a obținut avizul tehnic de racordare (ATR) pentru un parc fotovoltaic de 21 megawați pe un areal de circa 30 de hectare. Suntem pregătiți pentru accesarea de fonduri UE pentru această investiție pe axa de modernizare!”, anunță primarul Ioan Popa.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

Odată implementată investiția, municipalitatea estimează că se vor acoperi nevoile orașului în ceea ce privește consumul propriu de energie, iar surplusul va fi injectat în rețeaua ENEL.

„Necesarul electric al municipalității pe trei componente esențiale, unități de învățământ, iluminatul public și, nu în ultimul rând, transportul public (tramvai și autobuze electrice), se cifrează la circa 10 megawați. Restul curentului produs va fi injectat în rețeaua ENEL de către o societate comercială a Primăriei Reșița. Sperăm să devenim primul municipiu din România independent din punct de vedere energetic”, a mai adăugat edilul.

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/