Reșița, pregătită să primească refugiați din Ucraina

young busy man standing indoors at work and writing.

Primăria Reșița este pregătită să primească refugiați ucraineni, după ce administrația locală a identificat mai multe spații de cazare în căminele unităților de învățământ din oraș.

Primarul Ioan Popa a făcut o inventariere a spațiilor de cazare pe care municipalitatea le poate pune la dispoziția celor care fug din calea războiului din Ucraina. Peste 100 de familii pot fi găzduite în incinta internatelor de pe raza municipiului, iar pe lângă un acoperiș deasupra capului, refugiații vor avea asigurată și hrana. De altfel, autoritățile reșițene țin în permanență legătura cu cele de la Sighetu Marmației, de unde se așteaptă un semnal pentru a trimite în zonă unu sau două autocare pentru transportul refugiaților.

Eu am făcut o inventariere a camerelor de cămin din cele trei cămine Economic, Tehnologic și «Traian Vuia», să vedem câte familii putem găzdui în Reșița, în următoarea perioadă, și am ajuns la concluzia că putem găzdui peste 100 de familii, masă – casă. Avem cantina de la «Liceul Tehnologic», care este proprietatea noastră, suntem în contact cu autoritatea publică din Sighetu Marmației și cu preotul de acolo, așteptăm ca dânșii să ne comunice când putem trimite unul, două autocare în zonă. Suntem în contact cu Robert Lauer, care ne pune la dispoziție mașinile și suntem gata să aducem refugiați din zona sinistrată. Nu am făcut mare tam-tam pe zona aceasta, pentru că este o chestiune care trebuie să se deruleze pragmatic și foarte serios.”, a declarat primarul Ioan Popa.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Locurile puse la dispoziție de autoritățile reșițene vin în completarea celor identificate, încă de săptămâna trecută, de Consiliul Județean Caraș-Severin. Președintele Romeo Dunca declara că, în centrele rezidențiale ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin, sunt pregătite aproximativ 60 de locuri de cazare, pentru femei, copii și vârstnici ucraineni.

CITEȘTE ȘI: Mobilizare în sprijinul refugiaților din Ucraina! Dunca și Popa trec „la butoane”!

banner 970 x 250