Reșița, pe ultimul loc din țară la capitolul fondurilor alocate iluminatului festiv

Iarna trecută, Primăria Reșița a alocat cel mai mic buget din țară pentru iluminat festiv, conform unui sondaj realizat de Asociația InfoCons. Suma a fost chiar mai mică în 2018, însă atunci au existat totuși primării în țară care au acordat și mai puțină importanță iluminatului festiv decât Reșița.

Motivul principal pentru care municipiul Reșița ocupă ultima poziție în clasamentul privind investițiile reședințelor de județ în iluminat festiv pe anul 2019 este faptul că, iarna trecută, centrul civic nu a mai putut găzdui târgul de Crăciun, acesta fiind organizat în Parcul Tricolorului. În centrul civic se făceau deja primii pași pentru reabilitarea zonei. Tocmai de aceea au existat voci care au reclamat faptul că banii ar fi putut fi direcționați spre alte zone din oraș, cum ar fi Calea Timișoarei sau zona Muncitoresc.

Mai exact, potrivit Asociației InfoCons – Organizație pentru Protecția Consumatorilor, Primăria Reșița a investit în 2019, cu tot cu TVA, 44.687 de lei. În anul 2018, suma s-a ridicat la aproape 26.000 de lei, iar în 2017, atunci când s-a organizat un târg de Crăciun în toată regula în centrul orașului, fondurile investite au ajuns la 78.125 de lei.

leader board 728 x 90 px

La polul opus, în 2019 cea mai mare sumă alocată iluminatului festiv i-a aparținut Primăriei București – 12,9 milioane de lei, urmată de Primăria Constanța – 5,5 milioane și Primăria Baia Mare – 2,53 milioane de lei.

În funcție de evoluția pandemiei de coronavirus, rămâne de văzut dacă anul acesta administrația locală va suprapune inaugurarea oficială a centrului civic cu un târg de Crăciun pe cinste sau măcar cu un iluminat ca în povești. Locul pe care îl va ocupa la acest capitol în România îl vom afla anul viitor.