Primăria Timișoara este în căutarea unui city manager cu rezistență la stres și… o doză de umor. Alte cerințe ale postului

S-a dat drumul procesului de recrutare a noului administrator public al Timișoarei. Primăria a postat anunțul la care sunt invitați să răspundă inclusiv cei care nu locuiesc acum în orașul de pe Bega.

„Sunteți o persoană proactivă, promotoare a transformării organizaționale, cu spirit antreprenorial și disciplină Vreți să faceți parte din echipa de conducere în ceea ce va deveni una din cele mai dinamice administrații locale din România, în al treilea cel mai mare oraș din România, Capitala Europeană a Culturii 2023, cu un buget anual de 1,5 miliarde lei?”. Așa sună anunțul pentru scoaterea la concurs a postului de administrator public pentru Timișoara.

Candidații trebuie să aibă studii superioare de economie, inginerie, administrație publică sau domenii similare și o experiență de cel puțin 10 ani în poziții de conducere în managementul public sau privat. Să aibă cunoștințe solide de operare a sistemelor informatice și în domeniul bugetării și execuției de bugete. Li se cere să aibă aptitudini bune de negociere, să cunoască limba engleză, să fie rezistenți la stres și să aibă o doză de umor. În plus, ar trebui să fie disponibili cel mai târziu în luna ianuarie a anului viitor.

Noul administrator public va coordona aparatul de specialitate al primarului și va gestiona, printre altele, patrimoniul instituțiilor publice din Timișoara, va răspunde de urmărirea cheltuielilor de funcționare ale primăriei și va asigura funcționarea investițiilor publice.

„Eu am hotărât să găsesc omul cel mai bun, poate de oriunde din România. Poate putem să atragem un bun profesionist de altundeva în Timișoara și acesta este motivul pentru care o să fac un proces de selecție. (…) E foarte important pentru mine să avem un proces corect, transparent și competitiv, pentru că vreau să atragem cei mai buni profesioniști din primărie. (…) Nu o să angajez o agenție de detectivi, dar eu mă uit la rezultate profesionale ale acestor oameni. Vom cere și referințe și normal că acolo intră și judecata noastră. Știm că există niște fabrici de diplome în România. Nu o să fiu impresionat dacă o să văd așa ceva pe CV.”, a spus primarul Dominic Fritz.

Toți cei care își doresc acest post sunt invitați să trimită CV-ul și scrisoarea de intenție până în 25 noiembrie către consilierul personal al primarului Timișoarei, Loredana Pintea, la adresa de e-mail: loredana.pintea@primariatm.ro. Detaliile postului se regăsesc aici.

Noul administrator public va fi numit direct de primar şi va avea un contract de management până la sfârșitul mandatului edilului.