Reșița, numărul 1 în karting! Campionii și-au ridicat trofeele!

De cinci ani, Team Karting Reșița domină competiția internă. Piloții pregătiți de prof. ing. Sorin Savu au făcut legea pe toate traseele pe care s-au organizat etape din Campionatul Național de Karting Școlar.

Așa s-a întâmplat și în 2016, când reprezentanții Cercului de karting al Palatului Copiilor Reșița au făcut spectacol și au câștigat într-o manieră entuziasmantă al cincilea titlu consecutiv pe echipe. Reșița se poate mândri cu titlul de campioană pe echipe, dar și la individual, prin trei dintre piloții săi, campioni naționali în 2016 la trei clase de concurs. Paul Lăzărescu este numărul 1 la clasa Bambini, 50 cmc, Cristian Pîrvănescu s-a impus la clasa PUFO, 60 cmc, iar Iulian Rusu a fost cel mai bun la clasa KZ 125. Totodată, Team Karting Reșița are vicecampioni, un ocupant al locului 3 și câteva mențiuni. Vicecampioni naționali în acest an sunt Maximilian Hammer (clasa MINI), Alex Brașovanu (clasa CADETT, 80 cmc) și Eduardo Manolia (clasa KF Juniori 125 cmc). Locul 3 îi aparține lui Daren Duma, la clasa Bambini. Mențiuni: Darian Țunea, Anamaria Sauer (clasa Bambini), Alen Duma, Fabian Bodac (clasa MINI), Florin Candrea, Lavinia Candrea (clasa CADETT), Andrada Neacșu, Denis Konecsny (clasa KF Juniori 125 cmc), Sebastian Șelariu, Darius Vâlsan (clasa KZ 125).
Festivitatea de premiere a avut loc aseară, la Negrești Oaș, în județul Satu Mare, unde piloții reșițeni au fost ovaționați la scenă deschisă.

„Este pentru al cincilea an consecutiv în care câștigăm titlul național. A fost un sezon competițional foarte greu, ținând cont de numărul mare de etape și un număr foarte mare de piloți, peste 100 de piloți la fiecare etapă. Ne-am bucurat de sprijinul echipei de mecanici, de la noi, de la Reșița, de sprijinul material și financiar al părinților, precum și al Primăriei Municipiului Reșița, pe final de sezon, când n-am mai avut finanțare. Am scos-o la capăt și anul acesta, e și schimbul de generații la noi, sperăm ca 2017 să fie mai bun decât 2016”, a spus prof. ing. Sorin Savu, directorul Palatului Copiilor Reșița.