Reşiţa nu mai vrea în Europa!

Primele trei prezenţe ale UCMR-ului în Challenge Cup au însemnat tot atâtea succese, Reşiţa ajungând pe harta handbalului european ca singura echipă ce se poate lăuda cu trei victorii consecutive într-o cupă continentală. În ultimii doi ani însă, formaţia reşiţeană părăseşte mai degrabă de bunăvoie competiţiile europene.

Problemele financiare pe care UCMR le-a acuzat anul trecut, după arestarea lui Adrian Chebuţiu, i-au obligat pe elevii lui Gligore Czari să renunţe la visul de a juca finala Cupei Cupelor. Reşiţenii pierduseră la şase goluri partida de la Skopje, turul din sferurile de finală cu Vardar Pro, dar calificarea urma să se joace în Polivalenta reşiţeană. Handbaliştii de la UCMR reuşiseră să întoarcă scorul şi, cu câteva minute înainte de final, când toată lumea îi vedea în careul de aşi, alături de spaniolii de la San Antonio, nemţii de la Gummersbach şi francezii de la Tremblay, au redus inexplicabil motoarele şi au ratat calificarea la un singur gol. Explicaţia a venit ulterior, dar neoficial. O deplasare în Spania, Germania sau Franţa ar fi însemnat cheltuieli semnificative, pe care clubul nu şi le-ar fi permis în acele momente dificile din punct de vedere financiar. Practic, echipa a cedat deliberat calificarea.
Aşa a vrut conducerea
În anturajul actualei echipe se vorbeşte la fel despre dubla cu SSV Bozen. HC Caraş-Severin a acceptat să joace ambele meciuri din optimile Challenge Cup în Italia. Rezultatele din cele două întâlniri arată că oficialii clubului au luat această decizie nu pentru că erau siguri de calificare, ci tocmai ca să existe o scuză pentru eşec şi pentru ca fanii reşiţeni să nu vadă ce fel de echipă a scos Reşiţa din competiţie atât de devreme. Pârâianu, Ciubotariu sau Aihan Omer nici măcar nu au făcut deplasarea în Italia. Primii doi, pentru că ar fi fost accidentaţi, ceea ce nu înseamnă neapărat că erau indisponibili, iar antrenorul pentru că e încă suspendat de Federaţia Europeană de Handbal. E adevărat, de pe banca tehnică, nu şi din tribună. Întrebat fiind dacă prezenţa în sferturi ar fi adus mai multe cheltuieli decât avantaje, Aihan Omer a răspuns vizibil incomodat. “Eu sunt încă suspendat de EHF şi de asta nu am participat. Nu am voie să conduc un meci în cupele europene. A fost dorinţa clubului de a juca ambele meciuri în Italia”, a spus Omer, driblând elegant.
Tehnicianul recunoaşte însă că, atunci când vrea, HC Caraş-Severin poate învinge aproape pe oricine, în condiţii dintre cele mai grele, şi dă ca exemplu meciul de ieri, cu Ştiinţa Bacău. “Finalul de joc, care a fost mai puţin sigur şi mai puţin spectaculos, dar care ne-a adus o victorie, cred că este urmare a absenţelor de la antrenament. Noi am pregătit bine acest joc, dar doar teoretic. Jumătate din echipă a fost răcită, bolnavă, am avut şapte sau opt jucători la anrtrenament. Acest lucru s-a văzut pe finalul jocului, la unii oboseală, la aţii lipsă de concentrare”, a declarat Aihan Omer.