Reșița n-a fost în stare, Direcția de Sport nu mai organizează nimic notabil, dar Hogea îi ia stelele lui Borcean!

Caransebeșul și Reșița se bat pentru Miodrag Belodedici, Iosif Rotariu și ceilalți mari fotbaliști ai Banatului. Mai puțin pentru Cristi Chivu, prea important astăzi să mai dea ochii cu cei alături de care s-a dezbrăcat în vestiarul din Valea Domanului sau care îl aplaudau atârnați de garduri ori cocoțați pe stânci și în copaci.

Cunoscutul om de sport și, în același timp, de afaceri, Dan Avram, a organizat pentru a patra oară, cu cheltuială mai mult din propriul buzunar, „Stelele Banatului”, o întrecere fotbalistică demonstrativă la care s-au adunat peste 100 dintre cei mai mari fotbaliști pe care i-a dat acest colț de țară. Primele două ediții au fost găzduite de Sala Polivalentă din Reșița, numai că municipiul de pe Bârzava are mult prea multe de arătat, așa că Belodedici, Rotariu și mulți alții nu și-au mai găsit rostul pe aici. Caransebeșul a fost însă bucuros să-i găzduiască pe cei mai cunoscuți fotbaliști din Banat, unii dintre ei cu performanțe greu de egalat vreodată. Inițiatorul acestui eveniment sportiv spunea înaintea desfășurării lui, că e pentru ultima dată. Și asta pentru că nu e deloc ușor să organizezi așa ceva. În plus, nu e deloc ieftin. Primarul Caransebeșului, Felix Borcean, l-a contrazis însă pe Dan Avram, anunțând deja ediția de anul următor, semn că municipalitatea se va implica și mai mult, numai ca acest spectacol fotbalistic să meargă mai departe.

Înainte să facă această promisiune, primarul Borcean a demonstrat că e un microbist adevărat și că știe absolut totul despre cel mai important club din fotbalul românesc: Steaua București. „Nu putem uita acea seară magică de 7 mai 1986 și nici pe reprezentantul acelei echipe de aur, Miodrag Belodedici. Îmi aduc aminte de niște versuri scrise de Horia Alexandrescu în cartea sa, Steaua 1986 – Campioana Europei. M-am simțit onorat să fiu în sală cu un alt mare jucător al copilăriei mele, Iosif Rotariu. L-am cunoscut acum câțiva ani, în SPA-ul de la Caransebeș, și le-am spus celor de acolo că acest om l-a marcat pe Diego Armando Maradona la Campionatul Mondial din 1990. Și l-a marcat pe viață! Îl felicit pe principalul organizator al acestei frumoase competiții, Dan Silviu Avram. Sperăm să putem susține această frumoasă manifestare an de an, la Caransebeș. De pe acum lansez invitația ca la anul să fim într-un număr și mai mare!”, a spus Felix Borcean.

Prezent la eveniment, directorul Direcției Județene pentru Tineret și Sport Caraș-Severin, Cătălin Hogea, l-a contrat imediat pe primarul Caransebeșului, intenționând să mute terenul. La Reșița, acolo unde nu s-a mai găsit sprijin pentru „Stelele Banatului”. Mă bucur că m-am aflat în rândul atâtor sportivi care au făcut cinste județului și fotbalului românesc. Îi mulțumesc lui Dan Avram pentru că nu s-a dat bătut și a organizat această frumoasă manifestare și, de ce nu, la anul să o ținem la Reșița, în Polivalentă, pentru că acești fotbaliști care au făcut cinste României merită o și mai mare apreciere”, a afirmat Hogea.

Că va fi Caransebeș, că va fi Reșița, până la urmă contează mai puțin. Important este ca marii fotbaliști ai Banatului să le mai încânte privirea microbiștilor care au ajuns să vorbească despre fotbalul bănățean mai mult la timpul trecut.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/