Reșița mai poate trimite încă un sportiv la Rio! Alin Știrbu concurează în Germania pentru baremul olimpic!

explo 1000x200

Reșița și-ar putea mări la finalul săptămânii numărul sportivilor calificați la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. După Marius Cocioran și Narcis Mihăilă, s-ar putea califica la competiția supremă din vară și Alin Știrbu.

Cei trei au făcut parte din echipa României care a concurat recent la Campionatul Mondial de la Roma, competiție care a adus o imensă bucurie pentru sportul reșițean, după ce Narcis Mihăilă și-a îndeplinit baremul olimpic. Marius Cocioran, cel mai bun sportiv al județului Caraș-Severin în anul 2015, calificat deja la Jocurile Olimpice, nu a încheiat cursa de la Roma, dar nu pentru că a abandonat, ci pentru că aceasta era strategia aleasă de antrenorul Octavian Măzăran. „Marius nu a abandonat la Roma, ci s-a oprit. Noi am vrut să facem doar o verificare, pe o anumită distanță și la anumiți parametri, în perspectiva Jocurilor Olimpice”, a spus antrenorul Octavian Măzăran.
În schimb, Alin Știrbu a fost descalificat la Roma, într-un moment al cursei în care timpul pe care îl avea era unul care îi dădea toate șansele să-și îndeplinească baremul.
Va avea însă această șansă la finalul săptămânii, când va concura la Naumburg, în Campionatul Național de marș al Germaniei, competiție care are și o secțiune internațională. Alin Știrbu va lua startul duminică, 22 mai, de la ora 10 (ora României), în proba de 50 km marș. Pentru a fi la Rio trebuie să se încadreze în patru ore și șase minute.

banner 970 x 250