Reșița își schimbă hainele muncitorești cu unele moderne, în culori optimiste! Milioane de euro pentru Govândari și Centrul Civic!

Primarul Nelu Popa a plecat de urgență de la ședința de îndată a Consiliului Local de astăzi pentru a ajunge la timp la Agenția de Dezvoltare Regională Vest, unde e așteptat de directorul Sorin Maxim pentru a semna primele contracte prin care se vor anvelopa termic mai multe blocuri din municipiul de pe Bârzava!

E vorba despre mai multe blocuri turn de pe Bulevardul Republicii din Govândari și alte câteva din zona centrală a orașului și e mult mai mult decât o anvelopare termică. Prin acest proiect, se vor anvelopa blocurile, se schimbă acoperișul fiecăruia, geamurile și ușile acolo unde nu există termopane, se igienizează beciurile, se schimbă instalațiile, se reamenajează scările interioare, se înlocuiesc toate ușile de intrare în bloc și se schimbă toate lifturile!

„Cofinanțarea e destul de sănătoasă. 60 la sută sunt bani de la Uniunea Europeană, circa 20 la sută pune Primăria Reșița și tot atât pun cetățenii, dar Primăria finanțează cetățenii cu un credit pe 5 ani. Adică, Primăria pune banii pe care îi recuperează apoi, în cinci ani, de la asociațiile de locatari. E genul de proiecte cu cea mai mare cofinanțare a Primăriei Reșița. Dar să știți că, din calculele făcute, pentru un apartament contribuția cetățenilor va fi în medie 1.000 de euro, poate puțin peste”, a explicat primarul Popa.

 

Rămâi pe expressdebanat.ro! Revenim cu amănunte!

banner 1000 x 100 hd