Reșița își reamenajează spațiile verzi cu arbuști crescuți în propria pepinieră!

pepiniera

Cu sprijinul specialiștilor din cadrul Facultății de Horticultură și Silvicultură din Timișoara, municipalitatea de pe Bârzava va face la Câlnic o pepinieră de arbori și arbuști ornamentali. Primii puieți se vor planta în martie, anul viitor.

Primii pași în această direcție au fost făcuți în această săptămână, în urma încheierii unui acord de parteneriat între Primăria Reșița și Facultatea de Horticultură și Silvicultură din Timișoara, în baza căruia aceasta va oferi consultanță de specialitate pentru înființarea unei pepiniere de plante lemnoase ornamentale, care vor fi folosite pentru amenajările peisagistice din oraș, informează reprezentanții administrației locale.

Noua pepinieră va fi amenajată pe un teren în suprafață de 25.000 mp, situat în zona Câlnic, pus la dispoziție de Primăria Reșița, iar studenții și profesorii Facultății de Horticultură și Silvicultură din Timișoara vor derula aici programe de practică.

leader board 728 x 90 px

Proiectul va fi gestionat de Direcția de Întreținere a Patrimoniului, Compartimentul de Spații Verzi, din cadrul Primăriei Reșița, cu angajații proprii. Urmează ca în martie 2022 să fie plantați primii puieți, iar în doi-trei ani aceștia vor putea fi utilizați la înfrumusețarea orașului.