NEWS ALERT. Premierul Cîțu l-a demis pe reșițeanul care a făcut lumină de Black Friday! (UPDATE)

dolot

Claudiu Dolot a fost eliberat din funcția de președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor!

Plecarea lui Dolot de la ANPC este o decizie a premierului Cîțu despre care nimeni n-a știut nimic până la ora publicării ei în Monitorul Oficial. N-a știut nici Dolot, n-a știut nici Marcel Vela, președintele PNL Caraș-Severin, organizație care l-a propus pe fostul director al sucursalei BCR pentru a ocupa funcția de președinte al ANPC. Atribuțiile președintelui au fost preluate, prin aceeași decizie a premierului Cîțu, de către Mihai Culeafa, vicepreședinte ANPC până astăzi.

În cele opt luni petrecute la comanda Protecției Consumatorilor, Claudiu Dolot s-a făcut remarcat prin sancțiuni fără precedent date unor branduri de care nimeni nu se atinsese vreodată. Dacă acesta este motivul eliberării sale din funcție sau dacă e victima negocierilor dintre PNL și PSD pentru alcătuirea noului guvern nu știe nici măcar Dolot la această oră. O a treia variantă ar fi declarațiile făcute de Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, care s-a poziționat de partea lui Ludovic Orban în scandalul intern din PNL, criticând politica lui Cîțu.

„Așa cum se analizează și se negociază ministere, presupun că se discută și un algoritm pentru agențiile naționale, mai ales că nu a fost numit altcineva pe acesta funcție care a rămas vacantă. Mandatele de ministru sau alte funcții de demnitar de stat sunt foarte volatile, mai ales atunci când se stabilesc noi alianțe sau majorități parlamentare. Vreau să-i mulțumesc lui Claudiu pentru mandat și să-l felicit pentru lucrurile bune făcute în ANPC!”, a declarat senatorul Marcel Vela pentru expressdebanat.ro.

UPDATE, ora 22.00

„Personal, consider că am învățat această lecție și că randamentul meu din fruntea ANPC a fost doar pentru a proteja consumatorii, dar mai ales pentru a le arăta respectul cuvenit. Astăzi se încheie misiunea mea din fruntea ANPC, însă drumul meu către a construi un viitor mai bun continuă! Pe timpul mandatului am desfășurat un adevărat maraton al campaniilor de informare, educare și prevenție, dar și foarte multe controale, pentru a ne asigura că drepturile consumatorilor sunt respectate. Am reușit să mă țin de cuvânt, să îmi respect principiile, din prima zi de mandat și până la finalul acestuia. În ANPC am întâlnit oameni extraordinari, sunt cei cu care am făcut echipă, care mi-au oferit încredere și au arătat totală deschidere. Le mulțumesc pentru implicare și efortul depus, iar prețuirea mea pentru ei este una dincolo de cuvinte. Funcțiile sunt trecătoare, dar cel mai important este ceea ce lași în urmă. Protecția consumatorilor nu se negociază, sens în care doar acțiunile, însoțite de rezultate contează! Drumul meu continuă, animat de aceleași principii și valori care m-au format ca om. Sunt convins că doar munca și faptele te recomandă, iar smerenia este o valoare pe care tot mai mulți ar trebui să o aibă.”, a comentat Claudiu Dolot după ce a fost eliberat din funcția de președinte ANPC de către premierul demis Cîțu.