Reșița – în topul eficienței administrative, alături de Cluj, Iași și Oradea

resita drona

Administrația condusă de Ioan Popa se alătură celor din marile orașe ale țării când vine vorba de atragerea de fonduri europene.

O analiză a eficienței administrative elaborată de către experții de la UrbanizeHub situează municipiul Reșița în top 10, alături de Cluj, Iași, Oradea, Brașov sau Constanța. Potrivit reprezentanților UrbanizeHub potențialul orașelor mici și mijlocii, cum este și cazul Reșiței, poate să fie fructificat de o „administrație proactivă care să atragă fonduri europene și investitori privați”.

În studiul făcut de UrbanizeHub, pe lângă capacitatea de a mobiliza fonduri europene, s-a mai avut în vedere o serie de alți indicatori, Reșița obținând un punctaj bun pe toate criteriile analizate, inclusiv în ceea ce privește rata de colectare a taxelor și impozitelor și rata de acces la serviciile publice.

1000x200 dacus 02

„În topul eficienței administrative elaborat de experții UrbanizeHub, după datele Eurostat, orașele mici și mijlocii au reușit să se claseze în top 10 orașe. Orașe precum Reșița, Buzău sau Turda au ajuns alături de Oradea, cunoscută deja pentru rezultatele bune din ultimii ani. E încurajator să vezi orașe mici și mijlocii în acest top, alături de Cluj, Iași, Brașov sau Constanța.”, spune Grațian Mihăilescu, fondator UrbanizeHub.

publicitate si promovare online banner maxagro