Reşiţa, în focurile (re)facerii! Primarul Nelu Popa: Investiţiile serioase încep acum! Angajații de la Achiziții nu pot ţine ritmul!

Volumul planificat de investiții al Primăriei Reșița este în continuă creştere, astfel încât angajații de la Achiziții nu reușesc efectiv să ţină ritmul în a pune pe sistemul de licitații publice (SICAP) toate proiectele și lucrările pe care le primesc de la direcțiile Primăriei.

Afirmația aparține primarul Ioan Popa și a fost făcută în ultima ședință de Consiliu Local, la interpelarea liderului grupului PSD. Mirel Sabo se arăta nemulțumit de faptul că, potrivit execuției bugetare pe trimestrul unu, banii cheltuiți la capitolul investiții sunt cu mult sub suma bugetată pentru acest trimestru.

Răspunsul primarului a fost unul de completare, Popa arătând că investițiile serioase încep abia acum, chiar dacă s-a lucrat și în primul trimestru, dar atunci abia au fost începute investițiile și plățile nu au fost chiar așa de consistente. „Pe drumul spre Secu, de exemplu, firma lui Armașu abia acum urmează să toarne stratul de uzură, cel mai important, dar și cel mai scump, așa că abia acum urmează să facem grosul plăților pe acest proiect. Și așa e cu toate celelalte”, a explicat Popa.

1000x200 dacus 02

Primarul spune că volumul de investiții este unul foarte mare și intens și că angajații de la Achiziții nu pot ține ritmul cu cei din direcțiile de specialitate, care vin în permanență cu documentații noi pentru alte și alte investiții ale Primăriei.

„Avem nevoie de oameni la Achiziții, la Urbanism, avem nevoie de ingineri de lucrări”, spune edilul-şef, arătând că Primăria Reşiţa planifică un volum foarte mare de lucrări și investiții pentru anii ce urmează.

publicitate si promovare online banner maxagro