Când gazetarul a întâlnit bucătăria, s-a născut bistro La Tzompy

timisoara capitala 2023 gif card de energie dacus 1000x100

Pasiunea și goana după informație, după actualitate, subiecte cât mai interesante și în exclusivitate transformă adevăratul jurnalist într-un cal de curse, mereu în galop, activ 24 de ore din 24, pentru care mâncarea este doar o chestiune de supraviețuire.

Gazetarul Dan Popoviciu a înțeles perfect zicala „mănânc ca să trăiesc și nu trăiesc ca să mănânc”, însă fiind un bun observator al mediului din jurul său, al cerinței pieței și cu o mare dorință de a gusta puțin din felia domeniului numit „business”, s-a născut bistro La Tzompy.

Unul dintre cele mai îndrăgite bistrouri din Reșița a văzut lumina zilei acum 8 ani și continuă să fie în topul preferințelor reșițenilor. De ce? O dată pentru numele simpatic ales de proprietar și doi – pentru bucatele alese, pregătite în stil tradițional și accesibile oricărui gust.

Cu o experiență de peste 20 de ani ca om de presă și „dintr-o mare nebunie și o nestăvilită dorință de a spune ce am de spus, pentru mine, pentru mama, pentru tata și toți ce-i simțeam alături de mine”, așa cum declară Dan Popoviciu, omul care deține controlul condeiului și al vorbelor este acum și administratorul propriei afaceri. De la terasa sa micuță din centrul Reșiței și de la cârma restaurantului, aflat într-un demisol cu scară abruptă, care nu are decât zece mese şi o bucătărie cât un ghioc, „căpitanul” le zâmbește cald și îmbietor tuturor celor care îi calcă pragul.

Întrebat de ce a ales și această a doua variantă, jurnalistul-antreprenor ne-a răspuns: „Am crezut că îi lipseşte Reşiţei un restaurant pe care să îl definească gătitul tradiţional şi care să răspundă prompt la orice solicitare a oamenilor. Încă de la început m-am gândit că acest local se adresează oamenilor de rând, cu un stil de viaţă alert, celor care petrec mult timp la serviciu (vezi cazul jurnaliștilor), dar şi tinerilor care nu au încă un job, dar vor să mănânce la restaurant”. Nu există un reșițean care să nu știe de numele de Tzompy și care să nu-i fi călcat măcar o dată pragul, încântat de primirea ospitalieră și mai ales de bunătățile degustate „acasă la proprietar”.

publicitate tmc 640

Afacerea privită de mulți ca acel ceva tradițional, ieftin, bun și rapid este tipul de business cu „meniu complet”: servire atât la restaurant cu preparate a la carte și meniul zilei, dar și cu livrarea la domiciliu a gustărilor. Pentru ca spusele să fie întărite prin puterea exemplului, prețul unui meniu zilnic este de 13 lei, iar acesta poate fi servit de luni până vineri, la sediu sau acasă. Iubitorii genului de mâncare pot apela și la varianta unui abonament lunar, cu doar 11 lei pe zi.

Dan Popoviciu a ținut să sublinieze ideea că alimentele proaspete servite și într-o combinație atrăgătoare pot constitui de multe ori masa pentru marea parte a zilei. Spre exemplu, ciorbița de perisoare, în combinație cu pieptul de pui la grătar, cartofii țărănești și salata clar vor detrona simplii covrigi sau nesănătoșii hamburgeri înfulecați pe fugă.

Cei care doresc să comande mâncare sau să rezerve localul pentru organizarea unui eveniment restrâns în limita a 40 de locuri pot apela cu încredere numărul de telefon 0255 22 55 99.

publicitate Timisoara banner maxagro