Reșița îi spune adio lui Adi Petrea și invers! Benga și Năsturel scot oamenii în stradă! (UPDATE)

Echipele de handbal ale cluburilor HC Adrian Petrea și Universitatea, precum și prim-divizionara de futsal Muncitorul nu mai pot evolua în meciurile considerate pe teren propriu și nici măcar nu se mai pot antrena în Sala Polivalentă din Reșița. Pentru cât timp, nimeni nu știe!

La Ședința Consiliului Local de acum două zile, deputatul Ioan Benga a venit în fața consilierilor locali pentru a ridica problema Sălii Polivalente din municipiu, devenită astăzi un munte de cărămidă care nu folosește nimănui, ci numai consumă bani de la bugetul public pentru întreținere. HC Adrian Petrea este pusă în situația de a se deplasa în diverse locuri dintr-o rezolvare modestă a situației create de către Consiliul Județean. Interesant că Sala Constantin Jude din Timișoara are aviz de securitate la incendiu, dar costurile pe care le suportă această echipă sunt foarte mari. Vreau să vă propun ca, din toamnă, Consiliul Local să încerce să ia această echipă și sala în administrația Primăriei Reșița. Aproape toate sălile polivalente sunt ale primăriilor. Pe tricourile acestei echipe scrie Reșița! Ei au și 100 de copii! Poate e un efort, dar cei de la Consiliul Județean m-au convins că nu pot gestiona situația!”, a spus parlamentarul PSD despre situația penibilă a Sălii Polivalente.

Pe aceeași temă s-a exprimat și viceprimarul cu atribuții de primar, Ioan Crina: „Am avut o solicitare din partea Asociației Județene de Handbal vizavi de închiderea Sălii Polivalente. M-am sfătuit cu colegii. S-a trimis o scrisoare către Consiliul Județean în ce condiții ne poate ceda nouă Sala Polivalentă. Facem demersuri să preluăm noi în administrare. Echipa de handbal a fost ajutată și anul trecut, o vom ajuta și anul acesta!”.  Benga a revenit și mai vehement, anunțând chiar cu forme de protest în stradă: „Nu știu dacă un miting dă bine. Cred că ar trebui să fim foarte atenți și înțelepți!”

Consilierul local PNL Gheorghe Năsturel, care e și președintele Asociației Județene de Handbal, a dezvăluit că echipa de Ligă Națională e ca și plecată de la Reșița. Am făcut lobby de patru-cinci luni vizavi de ceea ce înseamnă handbal în Reșița. Abia am reușit să găsim unde să joace fetele de la Universitatea. Sala Polivalentă s-a închis și pentru antrenamente! Patronul care investește în echipa masculină de Ligă Națională e sătul, comunitatea nu-l ajută și e posibil, din discuțiile pe care le-am avut cu dânsul, să dea echipa. Nu o mai vrea!”, a avertizat Năsturel. Și, din păcate, pare să fi avut dreptate. Cristian Pătru, omul care a dat viață acestui frumos club, a scris sec pe pagina oficială de facebook a clubului: „Simplu, mă retrag. Mulțumesc!”

Ioan Crina susține însă că municipalitatea e gata să preia această echipă, cu tot cu Sala Polivalentă. Am făcut un demers către CJ. Chiar vreau ca sala care e în municipiu să fie a administrației. Și zic că este posibil! Toți vin la primărie, cei care nu știu cine o administrează. Asociația de Handbal are cerere să facă un miting vizavi de închidere. Futsal la fel, au aceeași problemă, că nu îi lasă nimeni. Nu vreau să comentez, dar ați văzut … Handbal s-a jucat cu ecranul afară, acum nu se mai poate … S-a mai făcut ceva de atunci!? Nu știu dacă aș deschide-o așa cum e, dar atunci când ocupi o funcție publică trebuie să îți asumi niște responsabilități. Nu poți să scrii doar ce e acolo. În lege, nu pot fi prevăzute toate situațiile care apar. Trebuie să îți asumi responsabilități vizavi de bunul mers al urbei, al societății. Dacă o iei ad literam, la un moment dat se îngrădesc toate și nu mai poți face ceva. Nu cunosc în amănunțime situația, dar cei de la pompieri spuneau că nu i-au închis. Asta, la singura discuție la care am participat eu. Poate au dreptate, nu contest! Eu vă spun că sunt demersuri. S-a jucat handbal cu ecranul afară, acum nu se mai poate. Este firesc ca în contextul în care toată lumea vine la noi, să o administrăm noi. Primăria o poate susține!

UPDATE, ora 10.30

Vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Ilie Iova, a promis că lucrurile revin la normal și că HC Adrian Petrea, Muncitorul și Universitatea pot evolua în Sala Polivalentă din Reșița!