Reșița e tot mai aproape de Liga 3, dar nu retrogradarea ar fi cea mai mare problemă în Valea Domanului!

publicitate in ziar Casa Auto Timisoara

Rosso-nerii au pierdut iar, 3-4 (1-2), la Târgu Jiu, cu Viitorul Pandurii și păstrează șanse mici pentru a evita retrogradarea în al treilea eșalon fotbalistic al țării.

Cu doar două etape rămase de jucat din Play Out, CSM Reșița și Unirea Slobozia sunt la egalitate de puncte. Echipa pregătită de Adrian Falub a tras cu dinții astăzi de un rezultat pozitiv, dar s-a văzut învinsă după un gol căzut în minutul 91. Remiza ar fi ajutat, dar nu suficient încât să aducă salvarea de la retrogradarea directă, astfel că, la 3-3, pe final, rosso-nerii au forțat victoria. Au fost prinși descoperiți în apărare și pedepsiți, la capătul unui joc peste ceea ce arătaseră până acum. Golul lui Paraschiv le-a luat un punct reșițenilor, dar e mult mai puțin important decât bara lui Danciu, din minutul 85 al meciului Unirea Slobozia – Petrolul Ploiești, încheiat la egalitate, 1-1. Un succes al gazdelor ar fi dus la schimb de locuri în clasament, Reșița ar fi coborât pe poziție retrogradabilă direct în Liga 3, iar Slobozia ar fi urcat pe cea care trimite la barajul pentru menținere, cu Comuna Recea.

CSM și Unirea, despărțite astăzi doar de golaveraj, se vor întâlni în meci direct, în ultima etapă, la Slobozia. Sâmbătă, 8 mai. Până atunci, vineri, 30 aprilie, în Valea Domanului vine Gloria Buzău, echipă lipsită de vreo grijă. Unirea se deplasează la Bacău, Aerostar fiind deja retrogradată. La prima vedere, misiune mai grea pentru elevii lui Falub, dar un meci cu o așa miză nu ai voie să nu-l câștigi acasă. „Finala” de la Slobozia îi oferă Reșiței șansa a doua în fața Unirii, din mai multe motive, dar dacă rosso-nerii chiar vor să rămână în Liga 2 atunci trebuie să mănânce terenul și să iasă de pe teren cu avantaj pe tabelă. Și, la fel de important, arătând un plus semnificativ în joc. Dacă va ieși bine la Slobozia, urmează barajul, în dublă manșă, cu Comuna Recea. Și nu va fi deloc simplu! Au simțit-o reșițenii pe pielea lor în meciul din campionat!

untitled design set 970x90 px

Sunt totuși motive suficiente pentru ca Adi Falub s-o scoată la capăt cu bine, dar adevărul e că salvarea de la retrogradare nu rezolvă adevăratele probleme din Valea Domanului. La noul CSM s-au făcut aceleași greșeli care au mai îngropat deja nu știu câte versiuni ale clubului reșițean. S-au sărit etape firești în viața unui club, nu s-a construit nimic pe baze solide și s-au schimbat obiectivele peste noapte. Din ceva rezonabil, într-un vis frumos, dar total nerealist și, până la urmă, foarte riscant. Iar toate astea fac ca, acum, CSM să cheltuiască foarte mult pentru a se menține în Liga 2 și, dacă șansa îi va surâde, să o ia de la capăt în sezonul următor. Din nou, fără prea multe perspective!

untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/