UPDATE După 48 de ani, pe podiumul naţional

Schiorul reşiţean Alin Tulburean a reuşit o performanţă inedită pentru sportul cărăşean, care marchează totodată revenirea în topul schiului românesc. Sportivul a urcat pe cea de-a doua treapă a podiumului la Campionatul Naţional de Schi Alpin pentru Copii şi Cadeţi desfăşurat la Azuga.

 

UPDATE

Abordând acest final de sezon competiţional într-o formă maximă, schiorul Alin TULBUREAN a reuşit să-şi adjudece, la Campionatele Naționale Şcolare de Schi desfăşurate în Stațiunea Suior – Maramureș, titlul de Campion naţional școlar la slalom special.

Alin Tulbulean a reuşit, la cei 15 ani ai săi, să readucă Reşiţa şi Caraş-Severinul în peisajul schiului de performanţă, în ciuda faptului că nici în municipiu, nici în judeţ nu există momentan un club de schi de performanţă activ. Surpriza făcută de tânărul schior a fost cu atât mai apreciată cu cât Reşiţa a urcat pe podiumul schiului ultima dată în anul 1964, atunci când schioarea Mariana Trestan, de la Clubul Sportiv Şcolar Reşiţa a devenit campioană naţională la copii.

Vicecampionul naţional la Slalom Uriaş, Alin Tulburean, învaţă la Liceul Teoretic Traian Vuia din Reşiţa şi practică schiul de opt ani. Sportivul este legitimat la Clubul Sportiv Şcolar din Petroşani şi este o prezenţă obişnuită pe podiumurile concursurilor locale şi regionale: Cupa de Vest, Cupa Prietenii Munţilot, Cupa Văii Jiului sau Cupa Superschi de la Cavnic.

După reuşita de la Campionatul Naţional de Schi Alpin, proaspătului vicecampion naţional nu prea îi rămâne timp de odihnă. Zilele acestea, între 13 şi 15 martie, Alin Tulburean participă la Campionatele Naţionale Şcolare, de la Maramureş, unde speră să facă încă o figură frumoasă.

Planurile de viitor ale schiorului reşiţean sunt dintre cele mai îndrăzneţe. Obiectivul major al sportivului este câştigarea probelor din cadrul celei mai importante competiţii organizate în România, Festivalul Olimpic al Tineretului European din 2013.