Reșița, dată drept exemplu de Cluj-Napoca! Pentru strategia de dezvoltare!

Nelu Popa are cu ce se mândri! Deși conduce un oraș mic, care se va confrunta întotdeauna cu greutăți, se pare că eforturile lui și ale echipei sale de a face pași înainte sunt apreciate de un oraș mult mai dezvoltat: Cluj-Napoca.

„Orașele mici din România au avut o tranziție grea și dureroasă. Viitorul lor nu trebuie să fie la fel însă. O administrație bună și o implicare activă a societății civile și a mediului privat pot încuraja crearea unei comunități solide și reziliente”. Citatul le aparține celor de la Cluj.info, platforma care a dedicat un articol Reșiței pentru modul în care face eforturi pentru dezvoltare: O șansă pentru orașele mici, exemplul Reșița.

Clujenii atrag atenția asupra colaborării dintre administrația locală, societatea civilă și mediul privat, relație care a început să pună lucrurile în mișcare. „Cât de eficientă va fi această strategie, vom vedea în anii următori, dar speranțele sunt mari”, se arată optimiști cei din Ardeal. Municipiul de pe Bârzava a fost dat drept exemplu de oraș mic care se zbate să răzbată prin trei direcții: atragerea investitorilor, parteneriate și expertiză, considerate ca fiind „relevante pentru toate orașele mici din România”.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

„Cei din Reșița au început un proces mișto de networking și conectare cu experți din Timișoara (ce este la o oră juma’ distanță) și din străinătate. Au reușit astfel să își aducă aproape experți pe diferite domenii, ce îi ajută acum să găsească soluții de dezvoltare pentru oraș” este una dintre frazele evidențiate în articolul de pe Cluj.info, în care se mai arată că aceeași atitudine ar trebui să o aibă și orașele mici de pe lângă Cluj, Iași, Brașov, Constanța ș.a.m.d., Reșița fiind exemplul concret că acolo unde se vrea, se poate.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/