„Reşiţa Curată 2018“. Comunitatea răspunde la inițiativa Primăriei: tinerii sar primii să curețe orașul!

Cele cinci intrări în municipiul Reşiţa au fost salubrizate azi după-amiaza, de câteva sute de elevi, jandarmi, poliţişti şi poliţişti locali. Totul desfășurat în cadrul campaniei „Reşiţa Curată 2018″. Astfel, tinerii și oamenii în uniformă au fost primii care au răspuns inițiativei Primăriei Reşiţa, aflată deja la a doua ediție, de a păstra orașul curat.

„Elevii din Reșița au dat astăzi dovadă de spirit civic, fiind un exemplu demn de urmat și pentru cei care au părăsit de ceva vreme băncile școlilor și liceelor reșițene. Însoțiți de cadre didactice și reprezentanți ai primăriei, aceștia au ecologizat cele 5 intrări în municipiu pe o distanță de 20 km. O acțiune reușită, care sperăm să sensibilizeze toți locuitorii orașului nostru cu privire la importanța menținerii curățeniei”, a declarat viceprimarul Gabriel Duruț, prezent la acţiune alături de mult mai experimentaţii Nelu Popa şi Adrian Dacica, primarul şi, respectiv, viceprimarul municipiului.

Parteneri în această acţiune au fost Jandarmeria Română şi Poliţia Rutieră, care împreună cu poliţişti locali au organizat filtre pe traseele salubrizate şi au informat participanţii la trafic despre desfăşurarea acestei acţiuni şi despre prevederile legale cu privire la respectarea curăţeniei pe domeniul public.

„Jandarmii cărăşeni au răspuns pozitiv, ca de fiecare dată, atunci când este vorba de protejarea mediului înconjurător şi s-au alăturat elevilor reşiţeni. Misiunea noastră a fost una mai simplă. De această dată, suntem împreună cu Poliţia şi Poliţia locală, la fiecare intrare din municipiu, pentru a atenţiona participanţii la trafic despre activitatea care se desfăşoară aici. Totodată, le atragem atenţia participanţilor la trafic în legătură cu faptul că nu este frumos să arunce resturi din maşină, pentru că atunci când ajungi la destinaţie găsesc ghene ori coşuri de gunoi. Este păcat că nu se păstrează curăţenia, pentru că aici trăim cu toţii”, a declarat plt. Marius Săndulescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Caraş-Severin.

1000x200 dacus 02

Primarul Nelu Popa a transmis un mesaj pe Facebook, mulţumind tuturor celor care s-au alăturat iniţiativei municipalităţii reşiţene.

„Bravo #ŞcoalaGenerală8, #LiceuldeArtăSabinPăuţa, #ColegiulEconomic,#ColegiulTraianLalescu, #DiaconoviciTietz.
Sunt mândru de voi! Să fiți mereu un exemplu pentru cei din jurul vostru! Le mulțumesc tuturor celor implicați în această acțiune:
#LAUER
#HOHER
#TurReșița
#BrantnerServiciiEcologice
#ServiciulRutierIPJCarașSeverin, #InspectoratulJudeteandeJandarmerie
#PolițiaLocalăReșița
Reșița e a noastră! Aveți grijă de ea!“, a transmis primarul Nelu Popa.

publicitate si promovare online banner maxagro