Cupa Geranimo, o competiție prea mare pentru un oraș rămas atât de mic!

Peste 1.000 de mici fotbaliști de la 92 de cluburi din țară și chiar din străinătate vor juca pe trei stadioane din Reșița, două weekend-uri consecutive, pentru trofeul pus în joc, dar mai ales pentru a ne liniști pe toți, pentru a ne convinge că fotbalul românesc are și viitor nu numai trecut.

Organizatorii, Mundo Club Reșița, CSM Reșița, AJF Caraș-Severin, Primăria Reșița și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret, au fost nevoiți să împartă competiția în două, meciurile fiind programate în weekend-urile 20-22 aprilie și 27-29 aprilie. Motivul?! În Reșița nu sunt suficiente locuri de cazare pentru o participare atât de numeroasă. „Îmi doresc să fie un turneu reușit, să fie un spectacol frumos, indiferent de numele pe care îl vor avea la final câștigătoarele. Speranța noastră este ca prin aceste turnee să reușim să-i descoperim pe viitorii Hagi, Dorinel Munteanu sau Chivu. Organizăm această competiție pentru a face ceva pentru viitorul fotbalului din România, e timpul ca Reșița să scoată din nou fotbaliști”, a declarat Lucian Dobre, coordonatorul centrului de copii și juniori din Valea Domanului.

Nicu Belcea, omul care se îngrijește de „Mircea Chivu”, a făcut ce trebuie și pentru celelalte două stadioane ale orașului care vor găzdui meciuri ale acestei competiții, Gloria și Arsenal, două stadioane unde se instalează de ceva vreme paragina. „Vrem să rivalizăm în scurt timp cu Cupa Cotta de la Arad, cea mai puternică întrecere pentru copii și juniori din România. Am împărțit competiția în două weekend-uri, din cauza lipsei locurilor de cazare și a terenurilor, pentru că participarea va fi numeroasă”, a spus Belcea.

Pentru Cupa Geranimo se bat 92 de echipe din țară, din județele Caraș-Severin, Sibiu, Timiș, Arad, Hunedoara, Gorj, Dolj, Mehedinți, și chiar una din Serbia. În perioada 20 – 22 aprilie sunt programate meciurile grupelor de copii 2006, 2007 și 2008,  iar în perioada 27 – 29 aprilie vor juca juniorii născuți în anii 2009, 2010 și 2011. Turneul debutează astăzi, la ora 12:00, pe sinteticul din Valea Domanului, cu jocurile: Viitorul 2014 Anina – AS Roma FP Timișoara și Atletico Arad – Viitorul Șoimuș.