Reșița are viitor în judo. Leonard Luca a urcat pe podiumul național

Deși bugetul de care beneficiază este insignifiant, secția de judo a Clubului Sportiv Muncitorul Reșița se încăpățânează să supraviețuiască și să aducă rezultate pe plan național. S-a întâmplat și la recentul Campionat Național de ne waza, pentru categoriile de vârstă U11, U13 și U15.

Palmaresul CS Muncitorul Reșița s-a îmbogățit cu o medalie de argint, la categoria de vârstă U11. Performanța i-a aparținut lui Leonard Luca, noul vicecampion național al categoriei 50 kg, U11. Elevul antrenorului Dan Păștean a ajuns până în finală, fiind foarte aproape de a câștiga chiar medalia de aur.

„Competiția a fost foarte frumoasă, am ajuns până în finală, pe care puteam s-o și câștig, dar din păcate am pierdut-o. Oricum, mă bucur că am participat, am demonstrat tot ce am făcut eu într-un an de zile. M-am pregătit tot anul pentru competiție. Mă așteptam să iau o medalie, sper ca la anul să fie una de aur”, ne-a spus proaspătul vicecampion național de ne waza, la categoria de vârstă U11, Leonard Luca.

Podium Leonard Luca

De asemenea, reșițenii au obținut și trei locuri IV, toți trei pierzând meciurile pentru medalia de bronz. Astfel, Carmen Pîrvulescu (52 kg – U13), David Boldea (50 kg – U13) și Lucia Cumpănașu (29 kg – U11) au fost foarte aproape de a urca pe podiumul de premiere. Nicolae Jurjucă nu a putut participa la această competiție, el accidentându-se la spate la turneul internațional de judo din Croația, de unde s-a întors cu medalia de argint.