Reșița are primar, viceprimari… încă nu! (FOTO-VIDEO)

A treia încercare a fost mai norocoasă pentru consilierii locali din municipiu, reușindu-se constituirea forului local și depunerea jurământului.

Ședința de constituire a fost condusă de decanul de vârstă al consilierilor locali reșițeni, ing. Paul Vasile, cel care a și fost ales președinte de ședință pentru următoarele trei luni.

A urmat constituirea grupurilor politice din Consiliul Local, aleșii decizând că sunt suficiente doar două asemenea grupuri, unul PSD-PMP, al cărui lider a fost desemnat fostul deputat Ioan Narcis Chisăliță, și PNL-Partidul Verde, lider Hadrian Popescu.

A urmat apoi constituirea comisiei de validare, care a verificat și apoi validat mandatele tuturor consilierilor.

Prefectul Florența Albu a fost marele absent al ședinței, aceasta fiind reprezentată de șeful de cabinet Dorel Ursu. Din păcate, Ursu a ales să facă doar figurație și să fie prezent pe post de marionetă la lucrări, căci Consiliul Local și-a început lucrările cu votarea ordinii de zi, de pe care au exclus punctul privitor la alegerea viceprimarilor, la propunerea primarului ales Ioan Popa. Asta deși ordinea de zi a fost întocmită de prefect și nu putea fi schimbată nici măcar prin vot, mai ales de un consiliu local încă nevalidat. Dorel Ursu a „mârâit” puțin când a auzit propunerea, dar a fost „placat” rapid de secretarul  orașului. Iar Ursu a înghițit în sec și a tăcut, lăsându-i pe noii aleși ai Reșiței să facă ce vor.

Ioan Popa a reușit să depună astăzi jurământul de primar și să-și preia efectiv mandatul, după care ședința a fost suspendată, viceprimarii urmând a fi deciși în proxima ședință de consiliu local…