Felix Borcean l-a băgat în priză pe noul primar al Caransebeşului

Felix Borcean se familiarizează, în aceste prime zile de la instalarea în funcţie, cu atribuţiile specifice punctuale ale unui primar.

Tânărul edil nu doreşte să facă mari schimbări în instituţia pe care, constată el, a găsit-o într-o ordine desăvârşită, însă în următoarele luni va evalua munca tuturor şefilor de compartimente, a angajaţilor aparatului propriu şi din serviciile anexe. Dacă se va dovedi că activitatea este redusă sau că nu dă rezultatele aşteptate, se vor lua măsuri de eficientizare. Însă asta nu înseamnă că funcţionarii trebuie să-şi facă probleme dacă îşi văd de treaba lor, a ţinut să precizeze noul şef al administraţiei publice locale. Felix Borcean a participat deja la primele audienţe cu cetăţenii şi a constatat că lipsa unui loc de muncă, solicitarea unei locuinţe, dar şi problemele apărute la reţeaua de scurgere a apei pluviale, în urma ploilor abundente, ar fi principalele aspecte care apasă pe umerii cetăţenilor ce au solicitat audienţe la noul primar.

„Le-am explicat că sunt probleme care se pot rezolva în termen mai scurt, dar şi unele care necesită timp şi investiţii, cum ar fi refacerea reţelei de pluvială a oraşului, care, de fiecare dată când plouă intens, nu face faţă. Vom încerca un proiect separat pe care să-l implementăm în perioada următoare, astfel că atunci când se va finaliza introducerea reţelei de apă şi canalizare, să fie reabilitată reţeaua de scurgere a apei pluviale. Am început deja vizitele în cartiere, aşa cum am promis în campania electorală, şi am constatat că este nevoie de mai multă curăţenie, de întreţinerea spaţiului verde şi de efectuarea de reparaţii la străzi laterale. Voi încerca să vedem cum să rezolvăm pe rând toate problemele. Din păcate, din lipsa unui buget pentru salarii, la serviciul de salubritate s-a redus numărul de posturi de la 60 de angajaţi la puţin peste 20. O să port o discuţie cu directorul Transal, ca să vedem cum putem îmbunătăţi programul de lucru şi poate să mai angajăm personal la sectorul de curăţenie a domeniului public”, ne-a detaliat primarul Felix Borcean.

Acesta a luat pulsul Spitalului Municipal de Urgenţă, cel mai mare consumator al administraţiei publice locale, şi încearcă să se familiarizeze cu toate problemele apărute şi semnalate municipalităţii. O primă măsură impusă celor doi manageri ai spitalului este igienizarea unităţii medicale. De asemenea, acoperişul de la o aripă a spitalului va fi reparat de către angajaţii Serviciului de Reabilitare şi Reparaţii Străzi, din cadrul Primăriei Caransebeş.