Reșița, acaparată de specialiștii UVT

Universitatea de Vest Timișoara a fost de acord să se implice în domeniile economico-sociale și cultural-artistice ale Reșiței. Primăria orașului a încheiat ieri un protocol cu rectorul universității timișorene.

O echipă de specialiști UVT vor oferi consultanță administrației locale în mai multe domenii. Vor oferi cursuri și seminarii și vor ajuta la accesarea de fonduri europene, într-un parteneriat cu orașul de pe Bârzava. În cursul zilei de ieri, primarul Mihai Stepanescu a semnat protocolul cu Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara.

Protocolul vizează acordarea de consultanţă de specialitate în domeniul economico-social şi cultural-artistic, accesarea de fonduri naţionale şi europene pentru dezvoltarea de proiecte comune şi organizarea unor cicluri de seminarii cu cadre didactice ale Universităţii de Vest pe diverse teme”, explică Ildiko Szendrei, purtătorul de cuvânt al Primăriei Reșița.

Administrația locală vede în această colaborare portița către fondurile nerambursabile care se pot accesa acum în noul ciclu de programe naționale și europene pe 2014-2020.

Comments

  1. Resitean Informat says:

    Pe cale de consultanta, specialistii de la UVT au recomandat sa se schimbe primarul cu altul mai… Cum asta nu se poate decit la alegeri, ia-u recomandat celui actual sa mai deschida o carte sa se mai duca la un curs si la un seminar. Unul teologic ar fi la fix ca a ajuns Resita sa arate ca dracu. Intrebarea e daca n-ar putea sa candideze UVT la primarie, direct, ca am scuti si timp si bani si am avea o primarie desteapta. Sau chiar UEM, chiar daca ii sta primarului in git.

  2. rodikaa says:

    Interesant. Universitatea de Vest are un srl prin care isi vinde consultanta cui are bani s-o cumpere. Mihaitza se tot vaieta ca n-are bani si nu mai stie de unde sa se imprumute, dar pentru consultanta a gasit. Precis nu e de doi lei sfaturile de la UVT. Dar daca sa certat cu toata lumea din primarie, consiliul judetean si universitatea resiteana, care mai aveau habar de ceva, acum da bani pe ce altii poate i-ar fi oferit pentru o vorba buna. Felicitari! In contract Primaria se angajeaza sa promoveze imaginea Universitatii in asa fel incat copii resitenilor sa aleaga aceasta cale iar Eftimie Murgu poate sa dea coltul. Halal resitean.