Reprezentantul Pro România, despre vicierea procesului de alegere a viceprimarului la Oravița: „Eu cred că le este greu să accepte înfrângerea şi faptul că nu au viceprimar”

Alegerea liberalului Nicolae Cotârlă pentru funcția de viceprimar al Oraviței, cu ocazia ședinței extraordinare a Consiliului Local de săptămâna trecută, i-a determinat pe social-democrați să ceară nu doar anularea, ci și repetarea procesului de votare a secundului edilului Ursu, principalul motiv al contestării triumfului consilierului PNL având la bază lipsa votului secret, așa cum prevede legea. Situația prezentată de PSD arată cu totul altfel în viziunea celor de la Pro România, formațiune care l-a susținut pe Cotârlă în cadrul alegerilor din 6 noiembrie.

Hotărât să susțină varianta propusă de liberali pentru ocuparea scaunului de viceprimar în cadrul administrației publice locale orăvițene, Liviu Almășan, reprezentantul Pro România din orașul de pe Valea Carașului, a dat de înţeles că bătălia vizavi de secondarea edilului-șef în exercițiu, deși strânsă, a fost una corectă, în ciuda faptului că Marțian Lepa, contracandidatul lui Nicolae Cotârlă, a prezentat câteva dintre anomaliile care au viciat procesul de votare, printre acestea regăsindu-se: lipsa votului secret, lipsa cabinei de vot, precum și lipsa unei comisii de validare a votului „care trebuia să numere voturile și să înainteze un proces-verbal către președintele de comisie”.

Despre cum s-au derulat lucrurile în cadrul întrunirii de săptămâna trecută, despre contestaţiile înaintate de PSD, atât la Primăria Oravița, cât și la Prefectură, precum şi despre efectul acestora așteptat de aleșii locali ai Partidului Social Democrat, Liviu Almășan, consilierul Pro România, cu o experiență de peste două decenii în administrația publică, a detaliat:

„Eu cred că le este greu să accepte înfrângerea și faptul că nu au viceprimar. Totul a fost în regulă. A existat o încăpere separată unde s-a putut vota. O încăpere înseamnă mai mult decât o cabină de vot. Fiecare a ales să voteze pe cine vrea, în mod secret, în sensul că nu am arătat nimănui modul în care am votat. Cred că nu are susținere legală contestația social-democraților, dar vom vedea ce hotărăște Prefectura”.

Sursa foto principal: ro.sputnik.md.